A 10 legjobb kriptovaluta könyv amit érdemes elolvasni.

A 10 legjobb kriptovaluta könyv

A kripto egy folyamatosan fejlődő terület, ahol folyamatosan új információk jelennek meg. Íme a 10 legjobb kriptovaluta könyv, amelyek segítenek megérteni a területet, növelni a vagyonodat, vagy csak bővíteni a tudásbázisodat.

Ha a legjobb kriptovaluta könyveket keresed, akkor a legjobb helyen jársz. Ezeket a kriptokönyveket használhatod a vagyonodnak növelésére, a kereskedelem megtanulására, a bölcsessége bővítésére és még sok másra.

1. kriptovaluta könyv: The Bitcoin Standard

Amikor 2008-ban egy álneves programozó egy kis online levelezőlistán bemutatott “egy új elektronikus készpénzrendszert, amely teljesen egyenrangú, megbízható harmadik fél nélkül”, nagyon kevesen figyeltek oda.

Tíz évvel később, és minden esély ellenére ez a feltörekvő autonóm, decentralizált szoftver megállíthatatlan és globálisan elérhető keménypénz-alternatívát kínál a modern központi bankokkal szemben. A The Bitcoin Standard elemzi a Bitcoin felemelkedésének történelmi hátterét, a gyors növekedést lehetővé tevő gazdasági tulajdonságokat, valamint a valószínűsíthető gazdasági, politikai és társadalmi következményeket.

Bár a Bitcoin a digitális korszak új találmánya, a probléma, amelyet megoldani kíván, egyidős magával az emberi társadalommal: az értékek időben és térben történő átvitele. Ammous magával ragadó utazásra viszi az olvasót a pénz funkcióit ellátó technológiák történetén keresztül, a mészkő és kagyló kereskedelmének kezdetleges rendszereitől a fémek, érmék, az aranystandard és a modern államadósságig.

Annak feltárása, hogy mi adta ezeknek a technológiáknak a monetáris szerepüket, és hogyan veszítették el a legtöbbjüket. Jó képet ad az olvasónak arról, hogy mi teszi az egészséges pénzt, és megteremti a terepet az egyéni és társadalmi jövőorientációra, a tőkefelhalmozásra, a kereskedelemre, a békére, a kultúrára és a művészetre gyakorolt következményeinek közgazdasági megvitatásához.

Ammous meggyőzően mutatja be, hogy nem véletlen, hogy az emberiség legmagasztosabb eredményei olyan társadalmakban születtek, amelyek élvezték az egészséges pénzrendszerek előnyeit, és az sem véletlen, hogy a pénzösszeomlás általában együtt járt a civilizációs összeomlással.

A könyvet angol nyelven itt veheted meg.

2. kripto könyv: Digital Gold (Digitális arany)

A Bitcoin, a mérföldkőnek számító digitális pénz és pénzügyi technológia utópisztikus ambíciókkal rendelkező globális társadalmi mozgalmat hozott létre.

A világszerte a felhasználók számítógépei által fenntartott új pénznem gondolata sok vicc tárgya volt, de ez nem akadályozta meg, hogy dollármilliárdokat érő technológiává nője ki magát, amelyet a követőinek hordái támogatnak, akik az internet létrejötte óta a legfontosabb új ötletnek tekintik.

A hívők Pekingtől Buenos Airesig látják a bankoktól és kormányoktól mentes pénzügyi rendszer és a digitális korszak új globális valutájának lehetőségét. A csoportos feltalálás szokatlan története, a Digitális arany a Bitcoint felépítő színes egyéniségek történetét meséli el, köztük egy finn egyetemi hallgatóét, egy argentin milliomosét, egy kínai vállalkozóét, Tyler és Cameron Winklevossét, a Bitcoin megfoghatatlan megalkotóját, Satoshi Nakamotóét, valamint a Selyemút online drogpiac alapítóját, Ross Ulbrichtét.

A Digital Gold című könyvében Nathaniel Popper, a New York Times riportere briliáns és lebilincselő beszámolót nyújt erről az új technológiáról. A Bitcoin minden egyes lépésénél az egyik legizgalmasabb tesztet nyújtotta arról, hogyan működik a pénz, ki profitál belőle, és hogyan nézhet ki a jövőben.

3. kriptovaluta könyv: The Internet of Money (A pénz internete)

Míg sok könyv a bitcoin hogyanját magyarázza el, A pénz internete a bitcoin miértjébe mélyül el. Az elismert információbiztonsági szakértő és a Mastering Bitcoin szerzője, Andreas M. Antonopoulos a bitcoin jelentőségét vizsgálja és kontextusba helyezi egy sor esszén keresztül, amelyek e technológia izgalmas érlelődését ölelik fel.

A Bitcoin, a 2008-ban csendben a világ elé tárt technológiai áttörés sokkal többet alakít át a pénzügyeknél. A Bitcoin felforgatja az elavult iparágakat, hogy világszerte milliárdok számára hozza el a pénzügyi függetlenséget. Ebben a könyvben Andreas elmagyarázza, hogy a bitcoin miért olyan pénzügyi és technológiai evolúció, amelynek potenciálja messze meghaladja a “digitális valuta” címkét.

Andreas a bitcoin-hálózat technikai működésének feltárásán túlmenően megvilágítja a Bitcoin filozófiai, társadalmi és történelmi vonatkozásait. Ahogy az internet alapvetően átalakította az emberek közötti interakciót világszerte, és olyan módon befolyásolta tartósan az életünket, ahogyan azt soha nem is tudtuk volna elképzelni, a bitcoin – a pénz internete – alapvetően megváltoztatja a társadalmi, politikai és gazdasági problémák decentralizált technológián keresztül történő megoldására irányuló megközelítésünket.

4. kriptovaluta könyv: The Internet of Money Volume 2 (A pénz internete második kiadás)

A pénz internete második kötet A pénz internete kötet 2. Andreas M. Antonopoulos kultikus klasszikusának és bestsellerének, A pénz internete első kötetének látványos folytatása. A második kötet a szerző 11 leginspirálóbb és legelgondolkodtatóbb előadását tartalmazza.

2013-ban Andreas M. Antonopoulos elkezdett nyilvánosan beszélni a bitcoinról, és gyorsan a világ egyik legkeresettebb előadójává vált az iparágban. Eddig több mint 75, TED-stílusú előadást tartott a Henry Ford Múzeumtól a teltházas Bitcoin Meetupokig a Cseh Köztársaságtól Új-Zélandig, és minden előadása teljesen más.

Ezeken az előadásokon Antonopoulos besétál a színpadra, és élőben, szövegkönyv nélkül tart előadást. Anélkül, hogy egy pakli lenne a láthatáron, elárulja legújabb meglátásait a bitcoint körülvevő villámgyors változásokról.

A világ egyik vezető blokklánc-technológusának tudását kulturális kontextussal, komédiával és egy előadóművész érzékével ötvözve Antonopoulos a bitcoinról alkotott naprakész ismereteket közvetíti a világ élő közönségének.

5. kriptovaluta könyv: Mastering Bitcoin (A Bitcoin elsajátítása)

Szeretnél csatlakozni ahhoz a technológiai forradalomhoz, amely viharral veszi be a pénzvilágot? A Mastering Bitcoin a kalauzod a bitcoin bonyolultnak tűnő világában, megadva a szükséges ismereteket ahhoz, hogy részt vehess a pénz internetében.

Akár a következő gyilkos alkalmazást építed, akár egy startupba fektetsz be, vagy egyszerűen csak kíváncsi vagy a technológiára, ez a gyakorlatias könyv elengedhetetlen olvasmány. A Bitcoin, az első sikeres decentralizált digitális valuta még gyerekcipőben jár, és máris több milliárd dolláros globális gazdaságot hozott létre.

Ez a gazdaság mindenki előtt nyitva áll, akinek van elég tudása és szenvedélye ahhoz, hogy részt vegyen benne. A Mastering Bitcoin a szükséges tudással lát el téged(a szenvedélyt nem tartalmazza).

Ez a könyv tartalmazza:

 • A bitcoin széleskörű bevezetése – ideális nem műszaki felhasználók, befektetők és üzleti vezetők számára.
 • A kriptográfiai valuták és a bitcoin technikai alapjainak magyarázata fejlesztők, mérnökök, szoftver- és rendszerarchitektek számára.
 • A bitcoin decentralizált hálózat, a peer-to-peer architektúra, a tranzakciós életciklus és a biztonsági elvek részletei.
 • A bitcoin és a blokklánc találmányok mellékágai, beleértve az alternatív láncokat, valutákat és alkalmazásokat.
 • Felhasználói történetek, analógiák, példák és kódrészletek, amelyek a legfontosabb technikai fogalmakat szemléltetik.

 

6. kriptovaluta könyv: Mastering Ethereum (Az Ethereum elsajátítása)

Az Ethereum egy világméretű, decentralizált számítástechnikai paradigma kapuját jelenti. Ez a platform lehetővé teszi olyan decentralizált alkalmazások (DApps) és intelligens szerződések futtatását, amelyek nem rendelkeznek központi hibapontokkal vagy ellenőrzési pontokkal, integrálódnak egy fizetési hálózatba, és nyílt blokkláncon működnek.

Ebben a gyakorlati útmutatóban Andreas M. Antonopoulos és Gavin Wood mindent megad, amit az Ethereumon és más virtuális gépi blokkláncokon történő okos szerződések és DAappok építéséről tudni kell. Fedezd fel, miért kísérletezik az IBM, a Microsoft, a NASDAQ és több száz más szervezet az Ethereummal. Ez a nélkülözhetetlen útmutató megmutatja, hogyan fejlesztheted ki a szükséges készségeket ahhoz, hogy ebben a növekvő és izgalmas új iparágban újítóvá válj.

 • Futtass Ethereum-klienst, hozz létre és továbbítson alapvető tranzakciókat, és programozzon okosszerződéseket.
 • Ismerd meg a nyilvános kulcsú kriptográfia, a hash-ok és a digitális aláírások alapjait.
 • Értsd meg, hogy a “pénztárcák” hogyan tartják a pénzeszközöket és az okosszerződéseket irányító digitális kulcsokat.
 • Lépj kapcsolatba az Ethereum kliensekkel programozottan, JavaScript könyvtárak és távoli eljáráshívó interfészek használatával.
 • Ismerd meg a legjobb biztonsági gyakorlatokat, tervezési mintákat és anti-mintákat valós példákon keresztül.
 • Hozz létre tokeneket, amelyek eszközöket, részvényeket, szavazatokat vagy hozzáférés-szabályozási jogokat képviselnek.
 • Építs decentralizált alkalmazásokat több peer-to-peer (P2P) komponens felhasználásával.

7. kriptovaluta könyv: Cryptoassets: Az innovatív befektető útmutatója a Bitcoinról és azon túlról

Az innovatív befektető útmutatója egy teljesen új eszközosztályhoz – két élvonalbeli szakértőtől. A bitcoin és a blokklánc-technológia térhódításával a befektetők az internet óta a legnagyobb befektetési lehetőséget használhatják ki.

A Bitcoin volt az első kriptoeszköz, de ma már több mint 800 van, köztük az Ethereum, a Ripple, a Litecoin, a Monero és a többi. Ez a két iparági bennfentestől származó világos, tömör és közérthető útmutató megmutatja, hogyan navigálj ebben a szép új blokklánc-világban, és hogyan fektess be ezekbe a feltörekvő eszközökbe, hogy biztosítsd a pénzügyi jövődet.

A Cryptoassets minden szükséges eszközt megad neked:

 • Cselekvőképes keretrendszer a kriptoeszközök vizsgálatához és értékeléséhez.
 • Portfóliókezelési technikák a hozam maximalizálásához, miközben kezeli a kockázatot.
 • Történelmi kontextus és tippek az elkerülhetetlen buborékok és mániák elkerüléséhez.
 • Gyakorlati útmutatók a tőzsdékhez, pénztárcákhoz, tőkepiaci eszközökhöz és ICO-khoz.
 • Jóslatok arra vonatkozóan, hogy a blokklánc technológia hogyan zavarhatja meg a jelenlegi portfóliókat.
 • Amellett, hogy intelligens befektetési stratégiákat kínál, ez a mértékadó forrás segít megérteni, hogyan jöttek létre ezek az eszközök, hogyan működnek, és hogyan fejlődnek a blokkláncforradalom közepette.

A szerzők világos és eredeti kriptoeszköz-taxonómiát határoznak meg, amely kriptovalutákból, kriptohaszoneszközökből és kriptotokokból áll, és betekintést nyújtanak abba, hogy az egyes alcsoportok hogyan keverik a technológiát és a piacokat. Számos módszert találsz az ezekbe az eszközökbe való befektetéshez, akár a 24/7-ben kereskedő globális tőzsdéken keresztül, akár a kezdeti kriptoeszköz-felajánlásokon (ICO) keresztül.

A könyv az egyes korábbi fejezetek fogalmaira szekvenciálisan építve teljes körű ismereteket nyújt a kriptoeszköz-gazdaságról és az innovatív befektetőkre váró lehetőségekről. A kriptoasszetek a pénz és a piacok jövőjét jelentik. Ez a könyv az te útmutatód ehhez a jövőhöz.

8. kriptovaluta könyv: The Age Of Cryptocurrency (A kriptopénz kora)

A Bitcoin egyik napról a másikra lett divatszó. A lelkes rajongókkal rendelkező kiberrejtély felbukkan a címlapokon, és végtelen médiavitát gerjeszt. Látszólag a kávétól az autókig bármit meg lehet vele vásárolni, mégis úgy tűnik, kevesen értik igazán, hogy mi is ez. Ez felveti a kérdést: Miért érdekel bárkit is a bitcoin?

A The Age of Cryptocurrency című könyvben Paul Vigna és Michael J. Casey, a Wall Street újságírói végleges választ adnak erre a kérdésre. A kiberpénz forradalmat készül elindítani, amely újra feltalálhatja a hagyományos pénzügyi és társadalmi struktúrákat, miközben a világ több milliárd “bank nélküli” emberét is bevonja egy új globális gazdaságba.

A kriptopénz egy olyan pénzügyi rendszer ígéretét hordozza magában, amelyben nincsenek közvetítők, amely az azt használó emberek tulajdonában van, és amely védve van egy 2008-as típusú összeomlás pusztításától.

A bitcoin, a leghíresebb kibervaluta azonban az instabilitás, a vad ingadozás és az illegális üzletek hírében áll; egyesek attól tartanak, hogy képes munkahelyeket megszüntetni és felborítani a nemzetállam fogalmát. Mindenekelőtt monumentális és széles körű változást jelent – jóban-rosszban. De itt van, hogy maradjon, és ha nem veszünk róla tudomást, az a saját felelősségünkre történik.

Vigna és Casey demisztifikálja a kriptopénzeket – az eredetét, a működését, és azt, hogy mit kell tudnod ahhoz, hogy eligazodj a kibergazdaságban. A digitális valuták világa nagyon másképp fog kinézni, mint a papírpénzek világa; A kriptopénzek kora megtanít arra, hogyan készülj fel.

9. kripto könyv: Cryptocurrency – A Trader’s Handbook (Kriptopénz – A kereskedő kézikönyve)

2017 decembere megmutatta, hogy a kriptovalutáknak megvan a lehetősége arra, hogy a társadalmat két csoportra ossza. Az egyik, amelyik hisz ebben a technológiában, a másik, amelyik buboréknak nevezi.

Melyik oldalnak van igaza? Vannak olyan mutatók, amelyek az egyiket vagy a másikat bizonyíthatják? A kriptovaluták a történelem legnagyobb vagyon-újraelosztását jelentik, amely most kezdi elnyerni a figyelmet.

Az emberek még mindig össze vannak zavarodva azzal kapcsolatban, hogy mi is az a blokklánc, és nagyon kevesen értik a benne rejlő lehetőségeket. Nem ez a tökéletes alkalom arra, hogy többet tudjunk meg róla?

Ez a könyv két részre oszlik. Az elsőben mindent megtudhatsz a kriptovalutákról és működésükről. Sok más, a piacon kapható könyvvel ellentétben mi a gyakorlati gazdasági vonatkozásokra is összpontosítunk. A könyv keretében megtanulhatod:

 • Hogyan működnek a kriptovaluták.
 • Hogyan használhatók a kriptovaluták a gazdaságon belül.
 • Hogyan végez fundamentális elemzést.
 • Hogyan végez technikai elemzést.
 • Hogyan fektes magabiztosan és sikeresen.
 • És még sok más!

Nem számít, hogy teljesen új vagy-e a kriptovaluták terén, vagy már rendelkezel némi tudással ebben a témában. Célunk, hogy bárki számára könnyű belépést biztosítsunk azáltal, hogy tapasztalatainkat a lehető legpraktikusabb módon osztjuk meg. A kérdés tehát az, hogy a pálya széléről figyelsz, vagy részt veszel a forradalomban?

10. kriptovaluta könyv: The Truth Machine (Az Igazsággép)

Michael J. Casey és Paul Vigna, A kriptopénzek kora című könyv szerzőitől érkezik a meghatározó mű az internet következő nagy dobásáról: a blokkláncról. A nagybankok egyre nagyobbak és bebetonozottabbak lettek.

A magánélet csak a következő hackelésig létezik. A hitelkártyacsalás az élet velejárója. Az egykor az életünk megkönnyítésére és a gazdaságunk hatékonyabbá tételére tervezett “örökölt rendszerek” közül sok már nem felel meg a feladatnak. Mégis van egy út mindezeken túl. Egy újfajta operációs rendszer, amely képes forradalmasítani gazdaságunk hatalmas területeit: a blokklánc.

Az Igazsággépben Michael J. Casey és Paul Vigna demisztifikálja a blokkláncot, és elmagyarázza, miért képes helyreállítani a személyes ellenőrzést adataink, vagyonunk és identitásunk felett; több milliárd kirekesztett embernek biztosíthat hozzáférést a globális gazdasághoz; és megváltoztathatja az erőviszonyokat, hogy a társadalom újjáélessze az önmagába vetett hitet.

Feltárják, hogy milyen változásokat ígér többek között a pénzügyi, a technológiai, a jogi és a hajózási iparágak számára.

Casey és Vigna feltárják a kihívást, amely abban rejlik, hogy a megbízható (és kevésbé megbízható) intézményeket, amelyekre évszázadok óta támaszkodunk, egy radikális modellel kell felváltani, amely megkerüli őket.

A The Truth Machine (Az igazsággép) feltárja, hogy milyen felhatalmazást adhat, ha az önérdekű közvetítők átadják helyüket a blokklánc átláthatóságának. Mindeközben rávilágít az ezzel a váltással járó munkahelyvesztésekre, a különleges érdekek érvényesülésére és a társadalmi kohézió veszélyeztetésére.

Casey és Vigna ugyanazzal a kiegyensúlyozott szemlélettel, amelyet A kriptopénz korában is hoztak, megmutatják, miért kell mindannyiunknak törődnünk azzal, hogy a blokklánc technológia milyen utat jár be – előre mozdítja az emberiséget, nem pedig hátra.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Az Oldal Tetejére