A legjobb kriptovaluta bányász program

A legjobb kriptovaluta bányász program

Az elmúlt években világszerte csillagászati mértékben nőtt a kriptovaluták népszerűsége és elterjedtsége. Ezzel párrhuzamosan nőt a kriptovaluta bányászat, ezáltal a kriptovaluta bányász program(ok) iránt is a kereslet. A megnövekedett elfogadottság nagy része a blokklánc technológiából származó biztonságnak és decentralizációnak tulajdonítható, ami megerősíti a kriptovaluták pozitív hosszú távú kilátásait. Számos kis- és középvállalkozás, valamint nagy szervezet már elfogadja a kriptopénzeket, köztük a Microsoft, a Tesla (hol igen hol nem…) és a Wikipedia.

A kriptopénz megszerzésének három fő módja van: vásárlás P2P csereplatformon, elfogadásuk fizetőeszközként, vagy bányászat útján – dedikált hardver és szoftver kombinációjával. Ebben a cikkben a kriptopénz bányászszoftverekkel kapcsolatos néhány alapvető információval foglalkozunk. Mielőtt folytatnánk, tudnod kell, hogy a bányászaton kívül más egyszerű módjai is vannak a bitcoin és más kriptovaluták megvásárlásának. Számos különböző kriptopénzváltó és P2P platform létezik, ahol bitcoint és más kriptókat vásárolhatsz.

Mi a kriptopénz bányászat?

A kriptopénz bányászat a blokklánc hálózat gerince. Elengedhetetlen az egész hálózat fejlődéséhez és teljesítményéhez. A bányászat a tranzakcióblokkok létrehozásának és ellenőrzésének folyamata a blokklánc-hálózaton. Ez magában foglalja a felhasználók közötti tranzakciók hitelesítését és rögzítését a blokklánc nyilvános főkönyvében.

Fontos szerepet játszik a P2P decentralizált hálózat biztonságának és stabilitásának fenntartásában. A bányászat felelős továbbá az új érmék generálásáért és a meglévő forgalomban lévő készlet kiegészítéséért. Ez jutalomként szolgál a bányászok számára a blokklánc-hálózat fenntartására tett erőfeszítéseikért cserébe.

A kriptopénz bányászatához összetett algoritmusok és matematikai problémák sorozatának megoldására van szükség nagy számítási teljesítményű dedikált hardverek, például GPU-k (grafikus feldolgozó egységek), ASIC-k (alkalmazásspecifikus integrált áramkörök) és FPGA-k (Field-programmable gate array) felhasználásával, fejlett szoftverekkel kombinálva, elhanyagolható hiba- és pontatlanságtűréssel.

A kriptobányászat történhet egyedül vagy poolban (ahol az egyes bányászok egyesítik erőforrásaikat a nagy feldolgozási teljesítmény elérése érdekében). Érdemes azt is megjegyezni, hogy nem minden kriptovaluta bányászható. Egyes kriptókat nem lehet bányászni, csak “veretni”. A Bitcoin, Ethereum, Litecoin néhány példa a bányászható kriptovalutákra.

A kriptovaluta bányász program jelentősége

Míg a fő számítási folyamatot a hardver végzi, addig a szoftver az eszközként szolgál. A hardver bemenetét és kimenetét a szoftverkomponens dolgozza fel. Ez a szoftver továbbítja a hardver kimenetét a hálózatnak, miközben a hálózaton lévő más bányászok befejezett feladatát is megkapja.

Ezen túlmenően a szoftver generálja a munkabizonylatot, és biztosítja a legfrissebb statisztikákat a blokklánchálózatról. Olyan statisztikákat szolgáltat, mint a hash-ráta, a hőmérséklet és az energiafogyasztás. Összekapcsolja az egyes bányászok bányászberendezéseit a hálózattal, miközben egy bányászpoolban lévő egyes bányászberendezéseket is összekapcsolja.

A legjobb kriptovaluta bányász program

Jelenleg a bányászati szoftverek széles skálája áll rendelkezésre, és elég nehéz feladat lehet kiválasztani a megfelelőt, amikor egy bányászati fúrótornyot (riget) építünk. Amikor úgy döntesz, hogy bányászati szoftvert vásárolsz, néhány olyan tulajdonságot kell figyelembe venned, mint a bányászati sebesség, a biztonság, a rugalmasság, a kompatibilitás más bányászati berendezésekkel, a közösség többek között. Az alábbiakban felsoroljuk a jelenleg elérhető, legjobbnak ítélt bányászati szoftvereket.

CGMiner

A CGMiner egy nyílt forráskódú, C programozási nyelven írt szoftveralkalmazás. Keresztplatformos támogatást nyújt; így támogatja a Windows, Mac OS, Linux és sok más operációs rendszert. Emellett hardverek közötti kompatibilitást is kínál, így számos hardvereszközzel, többek között ASIC-vel, GPU-val és FPGA-val kompatibilis.

A CGMiner nagymértékben testreszabható, támogatja a multi-pool bányászatot, és számos intelligens funkciót biztosít, mint például a teljes körű felügyelet, a távoli interfész, a túlhajtás, stb. Továbbá a CGMiner fejlett blokkfelismerő funkcióval és skálázható hálózati ütemezővel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a hash-ráta egyszerű skálázhatóságát késedelem nélkül.

Megakadályozza továbbá az elavult munka benyújtását a hálózati kiesések során. Emellett egy hatalmas közösség dolgozik a projekten, amely biztosítja a fejlesztések és frissítések következetességét.

A programot innen töltheted le.

BFGMiner

A BFGMiner kifejezetten ASIC és FPGA hardverekhez tervezték, és kiváló testreszabhatóságot kínál, például a bányászati ciklus bármely aspektusának finomhangolását, nagyobb túlhajtást, dinamikus időzítést, távoli interfészt és még sok mást.

Emellett fejlett, platformok közötti funkcionalitással, LLVM OpenCL/mesa bányászattal és PCI busz ID átrendező ADL eszközzel is rendelkezik. A BFGMiner egy watchdog szálat is integrál, amely képes újraindítani a tétlen szálakat vagy leállítani a sikertelen újrakapcsolódásokat.

Ezen kívül hálózati statisztikákat is megjelenít, beleértve a hőmérsékletet, a hatékonyságot, az elfogadásokat, az elutasításokat, a kéréseket, a ventilátorvezérlést és még sok mást.

MultiMiner

A MultiMiner egy GUI-alapú bányászati szoftver, amelyet a BFGMiner bányászati platform felhasználásával hoztak létre. Ez egy kezdőbarát bányászati szoftver többféle konfigurációval. A MultiMiner részletes interaktív útmutatást nyújt minden egyes bányászati lépésről, és arra törekszik, hogy a felhasználókat végigvezesse a teljes bányászati folyamaton.

Tiszta grafikus felhasználói felületet, automatikus hardverfelismerést, a bányászni kívánt vágy kiválasztásának lehetőségét tartalmazza, és kompatibilitást kínál különböző bányászati hardvermegoldásokkal. A MultiMiner további funkciókat is tartalmaz, beleértve a hálózati eszközök felismerését, a távoli felügyeletet, a bányászati stratégia kiválasztásának lehetőségét, valamint az összetett bányászati kifejezésekre vonatkozó tippeket adó tooltipeket.

EasyMiner

Az EasyMiner egy felhasználóbarát, GUI-alapú bányászati szoftver, amely hatalmas sokoldalúsággal rendelkezik. Indításkor az EasyMiner “Money-maker” üzemmódba bootol, amely a natív CPU-val Litecoin bányászkörnyezetet hoz létre. Cross-platform támogatást kínál, intuitív műszerfalat, hálózati beállítások módosításának lehetőségét és még sok minden mást.

Az EasyMiner kompatibilis a GPU, ASIC, FGPA, CPU bányász hardverekkel. NHIL (Network Hardware ID Layer) protokollal is rendelkezik, amely további biztonsági szintet ad a pool architektúrának.

 

A legjobb kriptovaluta bányász program: Konklúzió

A kriptobányászat egy másik módja a bitcoin ás egyéb kriptovaluta keresésének, ha nem akarsz kriptovalutát vásárolni. A kriptopénz bányászati szoftver fontos része a kriptobányászati műveletnek. A szoftver az a médium, amelyen keresztül a hardver összekapcsolja a blokklánc hálózatot. A hálózat tevékenységének megjelenítésére és nyomon követésére is szolgál.

A fent bemutatott szoftvereket a rendelkezésre álló bányászati szoftverek széles körű kutatása és áttekintése után választottuk ki. A listát olyan tényezők figyelembevétele után állítottuk össze, mint a könnyű használat, a testreszabhatóság, a fejlett eszközök és még sok más tényező.

 

Kapcsolódó cikkek:

Az Oldal Tetejére