A PayPal kriptovaluta szolgáltatásának bemutatása

PayPal Kriptovaluta rendszer működése

A PayPal kriptovaluta szolgáltatása, amely lehetővé tette a felhasználók számára, hogy kriptopénzeket vásároljanak, tartsanak és adjanak el. Ezen kívül lehetővé tette az amerikai fogyasztók számára, hogy kriptopénzzel fizessenek több millió online kereskedőnél világszerte, ami jelentősen fellendítheti a digitális eszközök használatát a mindennapi kereskedelemben.

Hogyan működik?

A PayPal digitális pénztárcájában bitcoint, étert, bitcoin cash-t és litecoint tartó ügyfelek mostantól a pénztáraknál átválthatják állományukat fiat valutára, hogy vásárolhassanak – közölte a vállalat. A szolgáltatás, amelyről a PayPal 2020 végén hozta nyilvánosságra, hogy dolgozik rajta, a 2021-től elérhető az összes 29 millió kereskedőjénél.
“Ez az első alkalom, hogy a kriptovalutákat ugyanúgy zökkenőmentesen lehet használni a PayPal-tárcán belül, mint a hitelkártyát vagy a bankkártyát”. Mondta Dan Schulman elnök-vezérigazgató a hivatalos bejelentés előtt.
A Checkout with Crypto arra a lehetőségre épül, hogy a PayPal-felhasználók kriptovalutákat vásárolhatnak. Ezen kívül eladhatnak és tarthatnak, amelyet a San Jose-i, kaliforniai székhelyű fizetési vállalat indított el. Az ajánlat a PayPal-t az egyik legnagyobb mainstream pénzügyi céggé tette, amely megnyitotta hálózatát a kriptovaluták előtt, és hozzájárult a virtuális érmék árfolyamának emelkedéséhez.

PayPal kriptovaluta sikerének lehetséges okai

A Bitcoin értéke folyamatosan nő, amit a nagyobb pénzügyi cégek megnövekedett érdeklődése is elősegít. Ezek a cégek a nagyobb mértékű elfogadásra fogadnak, és az infláció elleni fedezetként tekintenek rá.
A PayPal indítása kevesebb mint egy héttel azután történt, hogy a Tesla Inc. közölte, hogy elkezdi elfogadni a bitcoinfizetést az autóira. A PayPal-tranzakciókkal ellentétben, ahol a kereskedők fiat valutát kapnak, a Tesla azt mondta, hogy a fizetőeszközként használt bitcoint ő fogja tartani.
Mégis, bár a születőben lévő eszköz egyre nagyobb teret nyer a mainstream befektetők körében, még nem vált széles körben elterjedt fizetési formává. A PayPal reméli, hogy szolgáltatása változtathat ezen, mivel a tranzakció fiat valutában történő elszámolásával a kereskedők nem vállalják a volatilitás kockázatát.
Úgy gondoljuk, hogy ez egy átmeneti pont, ahol a kriptovaluták a túlnyomórészt vásárolt, tartott és vagy eladott eszközosztályból most már legitim finanszírozási forrássá válnak, hogy a valós világban kereskedők millióinál tranzakciókat hajtsanak végre.

PayPal kriptovaluta tranzakciós díjak

A cég úgy tervezte, hogy nem számít fel tranzakciós díjat a kriptoval történő fizetésért. A másik megkötés, hogy minden vásárláshoz csak egyfajta érmét használhatsz. Ez azonban sajnos nem így lett. A tranzakciós díjak a következőek:

  • $1-$24.99 közötti vásárlási összeg: $0.50 dollár tranzakciós díj
  • $25-$100 közötti vásárlási összeg: 2.30% tranzakciós díj
  • $100.01-$200 közötti vásárlási összeg: 2.00% tranzakciós díj
  • $200.01-$1000.01 közötti vásárlási összeg: 1.80% tranzakciós díj
  • $1000,01+ közötti vásárlási összeg: 1.50% tranzakciós díj

Ha például 75 dollár értékű Bitcoint vásárolnál, akkor 2,30%-os eszközalapú tranzakciós díjat kellene fizetned. Vannak azonban egyéb díjak is. Így jogosan felmerül a kérdés, hogy megéri a PayPal kriptovaluta szolgáltatását használni? A rövid válaszunk pedig az, hogy szerintünk nem.

 

Kapcsolódó cikkek:

Az Oldal Tetejére