A revolut kriptovaluta bemutatása

A revolut kriptovaluta bemutatása

Habár nagyon sok ember fejében a Revolut úgy él mint egy kriptovaluta, a valóság ezzel szemben teljesen más. A Revolut Kriptovaluta nem egy Kripto hanem valami teljesen más. De akkor mi is az a Revolut és hogyan kapcsolódik a kriptovalutához? Ebben a cikkben mindenre fényt derítünk.

Mi az a Revolut, hogy jön ide a Revolut kriptovaluta?

A Revolut a saját szavaival élve “a világ első igazán globális pénzügyi szuperalkalmazása”. 2015-ben indultak Londonban, mint valutaváltó kártya, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy külföldön különböző pénznemekben fizessenek.

A Revolut egy teljes értékű neobank, azaz egy olyan bank, amely kizárólag online működik. Az Európai Gazdasági Térség (EGT), valamint az Egyesült Királyság, Svájc, Ausztrália, Kanada, Szingapúr, Japán és az USA lakosai számára nyújtanak szolgáltatásokat. A Revolut először 2017-ben mártotta meg lábujját a kriptopénzek világában, amikor bevezette az alkalmazáson belüli kriptopénzváltási funkciókat.

Melyek a Revolut kriptovaluta szolgálgáltatásai?

A Revolut be van jegyezve az FCA-nál, és jelenleg 25 fiat valutát és 10 kriptovalutát támogat. Ezek közé tartoznak a következők:

Bitcoin (BTC)

Litecoin (LTC)

Ethereum (ETH)

Ripple (XRP)

Bitcoin Cash (BCH)

Stellar Lumens (XLM)

Tezos (XTZ)

EOS (EOS)

OMG Network (OMG)

0x (ZRX)

Az alkalmazásban szereplő fiat valutákkal együtt vásárolhatsz, tarthatsz és cserélhetsz kriptovalutákat. A Bitcoin, a Litecoin és az Ether a három legjelentősebb valuta, amelyet a Revolut cserél. Az alkalmazásban valós idejű árfolyamokat ellenőrizhetsz, és nyomon követheted a teljesítményed előzményeit.

A Revolut előnyei és hátrányai

A Revolut minden bizonnyal egy egyedülálló és forradalmi típusú bank. De ez nem jelenti azt, hogy a legjobb kriptokártyát kínálja a piacon. Vessünk egy pillantást a Revolut előnyeire és hátrányaira.

Az előnyök

Mivel a Revolut kriptokártya elsősorban egy bankkártya, ideális azoknak, akik újak a kriptóban, és egy felhasználóbarát kriptobrókert keresnek. És bár az értékükön ez alig változtat, a Revolut kártyái nagyon szépek.

A számla beállítása is hihetetlenül egyszerű és gyors, a YouTube-on és a weboldalukon elérhető oktatóvideókkal. Más kriptopénzcégeknél néha hetekig tart az új számlák engedélyezése. A Revolut kereskedési díjai jelenleg 1,5%-osak, függetlenül attól, hogy vásárolsz vagy eladsz. Ez meglehetősen alacsony, ha az átlagos piaci díjakat nézzük.

A hátrányok

A legnagyobb hátrány, hogy valójában nem vagy tulajdonosa a Revoluton keresztül vásárolt vagy eladott kriptovalutáknak. Csak az alkalmazáson keresztül tudsz cserélni, vagy a másik 25 elérhető fiat valuta bármelyikével. Jelenleg ez az egyetlen módja annak, hogy felszabadítsd a pénzedet.

Ez azt jelenti, hogy nem tudod “kiutalni”” a kriptopénzeket egy külön kriptotárcába, vagy fizetésre használni őket. Emellett az általad tartott kriptopénzek nem tartoznak a pénzügyi szolgáltatások kártalanítási rendszerének hatálya alá.  Emellett prémium Revolut kártyát kell vásárolnod ahhoz, hogy hozzáférj a kriptotőzsdéhez, ami havonta 7,99 euróba kerül. Ha pedig több funkciót szeretnél, készülj fel arra, hogy többet kell fizetned.

Megéri a Revolut Kriptovaluta szolgáltatását használni?

A fenti előnyök és hátrányok listát nézve a válasz egyértelműen nem. Maga a Revolut a Wise-al egyetemben egy nagyszerű szolgáltatás, de arra amire kitalálták. Ha kriptovalutával szeretnél kereskedni akkor érdemesebb inkább egy kriptovaluta tőzsdére ellátogatnod, ahol jóval alacsonyabb díjakkal, jobb szolgáltatásokkal, nagyobb kínálattal és sokkal jobb feltételekkel kereskedhetsz kriptovalutákkal.

Hogyan tovább?

Ha rengeteget utazol külföldre és nem akarsz a valutaváltással bajlódni akkor a revolut-ot neked találták ki. Ha viszont inkább a kriptovaluta vonal mozgatja a fantáziád akkor látogass el valamelyik kriptotőzsdére, garantálom nem fogod megbánni. Egy kis segítség a kezdéshez. Íme a jelenleg 6 legjobb kriptotőzsde a piacon. egysoros magyarázattal, hogy miben is a legjobb.

Coinbase: A legjobb tőzsde a Bitcoin-fókuszú magánszemélyek és intézmények számára.

Binance.US: A legjobb kriptotőzsde ha számodra az alacsony díjak a legfontosabbak.

Kraken: A legjobb tőzsde “Futures és margin” kereskedők számára

Cex.io: A legjobb kriptotőzsde ha számodra a nagy kriptovaluta választék a legfontosabb.

Gemini: A legjobb tőzsde Bitcoin és Ethereum kereskedőknek.

Bittrex: Ő pedig a legjobb kriptotőzsde ha számodra mindennél fontosabb a biztonság.

 

Kapcsolódó cikkek:

Az Oldal Tetejére