Az aktuális Tron kriptovaluta árfolyam

Az aktuális tron kriptovaluta árfolyam

A lenti grafikonon megtekinthető a Tron kriptovaluta árfolyam aktuális alakulása. De pontosan mi is az a Tron, azaz TRX?

A Tron kriptovaluta (TRX) egy népszerű kriptopénz, amely a Tron blokkláncon működik, ahol a lánc natív valutájaként működik. Eredetileg ERC-20-as tokenként fejlesztették ki a 2017-es kriptóhullám idején, hogy aztán a 2018 közepén történt befejezésével saját láncra vándoroljon.

Tron kriptovaluta árfolyam

A Tron kriptovalutáról bővebben

A Tron hosszú távú célja, hogy forradalmasítsa a szórakoztatóipart, főként a játékokon, torrentezésen és más hasonló közösség-orientált tevékenységeken keresztül, ahol lehetőséget biztosít mikrotranzakciók lebonyolítására.

Így a fogyasztók közvetlenül kapcsolatba léphetnek a művészekkel és fejlesztőkkel, és élvezhetik a tartalmaikat egy kis díjért cserébe. Ez gyakran csak pár száz forintnyi összegnek felel meg.  Ez elég ahhoz, hogy a fogyasztók ne érezzék úgy, hogy tényleg fizetnek valamit, de ahhoz is, hogy a művészek és fejlesztők tisztességesen keressenek, feltéve, hogy van egy bizonyos követői körük.

A projekt egy olyan fejlesztési platformként is működik, amely az okos szerződések, dAppok, DeFi, NFT-k és más népszerű trendek területén tevékenykedik. Mint ilyen, az Ethereum egyik vetélytársa, annak ellenére, hogy ez az a blokklánc, amin eredetileg is ez a platform működött.

A Tron azonban sokkal gyorsabb és kényelmesebb, mint az Ethereum, nem beszélve az alacsonyabb díjakról. Justin Sun fejlesztette ki, aki a megbízott vezérigazgatója és a projekt arca. Mivel ő hozta létre, Sun nem szégyellte kiemelni a Tronban rejlő potenciált és azokat a lehetőségeket, amelyeket a blokklánc és a benne született érme hozhat a szórakoztatóipar számára.

A TRX árfolyama azonban a 2018-as összeomlása óta, a kriptotél idején többnyire küzdött a növekedésért. Ezért is rendkívül fontos a közelmúltbeli emelkedése.

Tron kriptovaluta árfolyam alakulása a múltban és a számok elemzése

A TRX 2017 szeptemberének közepén jelent meg, és az első néhány hónapban az árfolyama nem látott említésre méltó mozgást. Többnyire 0,001 és 0,002 dollár között ingadozott, míg végül az év decemberének közepén emelkedni kezdett.

De amint elkezdett emelkedni, olyan mértékben megugrott, amit soha nem sikerült megismételni. Mindössze három hét alatt 0,002 dollárról 0,3 dollárra emelkedett. Ezt a történelmi csúcsot 2018. január 5-én érte el. Nem sokkal ezután korrekciót történt, ami egy nagy összeomlásba torkollott.

Nem sokkal azután a kriptotél elérte a piacot, és a TRX 0,02 dollárra esett vissza. Ezt követően újra megpróbált növekedni, bár április közepéig nem sokkal jutott tovább 0,05 dollárnál. Ekkor az egész piac elkezdett magához térni, és sokan azt hitték, hogy a kriptotél véget ért. Ez persze természetesen nem így volt.

A TRX-nek mégis sikerült tisztességes magasságba, 0,091 dollárig emelkednie, mielőtt a medvék visszatértek és elkezdték visszaszorítani a piacot.

Azóta az érme többnyire 0,01 és 0,03 dollár között ingadozott, soha nem ment olyan mélyre, mint a bevezetése után, de a 0,05 dollárt sem közelítette meg. Nemhogy ennél magasabbra menjen – egészen 2021 februárjáig.

2021-ben azonban a TRX árfolyama valóban elkezdett folyamatosan emelkedni. Az évet 0,02 dolláros árral kezdte, és február 19-re 0,061 dollárig emelkedett. Ezt követően kissé korrigált, de aztán visszatért a lassú, de folyamatos növekedéshez, végül visszatért 0,061 dollárra, majd tovább emelkedett, míg április 5-én elérte a hároméves csúcsot, 0,147 dollárt.

Az ilyen erős és gyors emelkedést jellemzően korrekció követi, amelynek során a TRX 0,10 dollárra esett vissza. Miután azonban 0,1 dollárnál támaszt talált, az érme ismét emelkedni kezdett.

Mi fogja a TRX értékét a jövőben növelni?

Számos dolog van, ami felfelé mozdíthatja az érme árfolyamát. Már most is kompetens és gyors blokklánccal rendelkezik – sokkal gyorsabb, mint az Ethereumé.

A csökkentett kínálat mellett nincs ok arra, hogy a TRX ára ne emelkedjen, különösen mivel a Tron számos nagyszerű felhasználási esettel rendelkezik. Emellett ott van a projekt nagy célja, a szórakoztatóipar forradalmasítása, ami elég konkrét ahhoz, hogy mindenki tudja, mire számíthat, de nem elég konkrét ahhoz, hogy korlátozó legyen.

Alapvetően a projektnek rengeteg tere van arra, hogy sokféle módon valósítsa meg a céljait, és nagy potenciál rejlik egy ilyen megközelítésben.

Tehát, bár senki sem tudja biztosan megmondani, hogy a Tron jövője mit hordoz a kriptopénz árfolyamára nézve, elég sok ok van arra, hogy optimisták legyünk.

 

Kapcsolódó cikkek:

Az Oldal Tetejére