Kriptovaluta bányászat telefonon, tényleg lehetséges?

Kriptovaluta bányászat telefonon

A mobiltechnológia fejlődése megkönnyítette a különböző feladatok elvégzését közvetlenül a telefonunkról, ezáltal joggal merülhet fel a kérdés, hogy lehetséges-e a kriptovaluta bányászat telefonon. Bár a mobiltelefonok sokféle funkcióra használhatók, a kriptovaluta bányászat összetett funkciónak bizonyul a technológiai ökoszisztémában. A kriptovaluta bányászattal kapcsolatos összetettség sem könnyíti meg a helyzetet, viszont ebben a cikkben igyekszünk választ adni minden felmerülő kérdésre.

Lehetséges-e mobiltelefonon keresztül kriptovalutát bányászni?

Bár a kriptopénz bányászata mobiltelefonon keresztül lehetséges, számos hátránya van, ami miatt elérhetetlen. Amellett, hogy nincs hatékony szoftver-infrastruktúra, a telefonon történő kriptopénz-bányászat nem biztos, hogy lenyűgöző eredményeket hoz.

Ez nem jelenti azt, hogy a telefonok nem elég jók ahhoz, hogy bányászatra használják őket. Ehelyett hiányzik belőlük a hatékony bányászat elősegítéséhez szükséges megfelelő hardver- és szoftverinfrastruktúra. Más szóval a komoly bányászok által használt eszközök sokkal erősebbek.

Ezek növelik az esélyeiket arra, hogy a legjobbat hozzák ki a kriptovaluta bányászatból. A kriptopénz-bányászat hagyományosan a blokklánc tranzakcióinak komplex számítási rendszereken keresztül történő érvényesítésére összpontosít.

A Bitcoin esetében ez olyan számítógépes processzor használatát jelenti, amelynek jelentős mennyiségű energiára van szüksége a funkciók hatékony végrehajtásához.  Egyéb kriptovalutk bányászatánál mint például az Ethereum, a számítógép videókártyájának a teljesítménye biztosítja a hatékony bányászatot.

Annak érdekében, hogy növeljék a bányászok esélyeit az összetett matematikai problémák megoldására és a lenyűgöző jutalmak elnyerésére, a fejlesztők személyre szabott bányászszoftvereket terveztek a kriptovaluta bányászat jövedelmezőségének növelésére.

Mobil bányászat hátrányai

Jellemzően a mobil bányászat eléggé hasonló, bár a bányászat alacsony léptékűnek tekinthető. Semmi sem akadályoz meg abban, hogy csatlakozz egy mobil bányászfarmhoz vagy egy bányászpoolhoz. A hálózaton keresztül megosztott teljesítmény azonban minimális a többi bányászhoz képest. Mit jelent ez számodra?

A jutalmak a bányászokkal megosztott teljesítmény mennyiségétől függően oszlanak meg a poolon belül. Ez azt jelenti, hogy mivel más komoly bányászok jobb jutalmakat kapnak, te csak keveset kapsz ahhoz az energiához képest, amivel hozzájárulsz a hálózathoz. Ez csak egy a mobil bányászattal kapcsolatos hátrányok közül.

Melyek az előnyösebb okostelefonok kriptovaluta bányászathoz?

A kriptovaluta bányászathoz legmegfelelőbb hardver kiválasztásakor inkább az Altcoinok mellett dönts, minthogy Bitcoin-al próbálkozz. Tekintettel a kripto ökoszisztémában tapasztalt bányászok nagy számára, egy kisebb piaci szegmensben való tevékenykedés növelheti az esélyeidet arra, hogy a legjobbat hozd ki a bányászatból.

A kriptopénz bányászatához egy androidos okostelefonra van szükséged. Ennek oka, hogy ez rendelkezik a kriptovaluta bányászat megkönnyítésére a legmegfelelőbb bányászbarát operációs rendszerrel.

A mobilpiacot már elárasztották a különböző androidra tervezett alkalmazások, amelyekkel közvetlenül otthonról bányászhatsz kriptovalutá-t. A fő hátránya, hogy a legtöbb alkalmazás nem található meg a Google play áruházban.

Ez azt követően történt, hogy a Google betiltotta az összes bányászati alkalmazást, mivel azok káros hatással vannak a készülékekre.  A készülék alacsonyabb teljesítménye, a túlmelegedés és az akkumulátor károsodása csak néhány a mobiltelefonokon keresztül történő kriptovaluta-bányászat negatív hatásai közül.

Mobil bányászat jelenleg

Később azonban a nagy nyomás hatására a Google újra megengedte a bányász applikációk feltöltését a marketbe, így Androidos telefonokon immár lehetséges a bányászat.

Ezzel szemben az Apple teljesen kitiltotta a bányászati alkalmazásokat a bányászati áruházából. Ez azt jelenti, hogy az iOS-eszközök tulajdonosai nem bányászhatnak az almás készülékeiken keresztül.

A jelenlegi Apple irányelvek a delikvensek számára most megtiltották a Mac Apps és az iOS virtuális bányászati valutát a háttérből.

Általánosságban elmondható, hogy a korlátozások nagy csapást jelentenek azon kriptopénz bányászok számára, akik egyenesen a mobil készülékeikről szerették volna ezt a tevékenységet végezni. Az intézkedést az Apple hardverek integritásának védelme érdekében hozták.

Ha ezek után ha még mindig szeretnél mobilról bányászni és rendelkezel Androidos telefonnal, megmutatunk két alkalmazást amivel bányászhatsz.

Kriptovaluta bányászat telefonon: A két listavezető Androidos alkalmazás

MinerGate Mobile miner

Ez az egyik legfontosabb kriptovaluta bányász applikáció, amely lehetővé teszi, hogy bányászhass Altcoinokat és Bitcoin-t is. Az App rendelkezik egy beépített pénztárcával, ahol a felhasználók tárolják érméiket.

Bitcoin miner

A Bitcoin miner egy igen elterjedt alkalmazás a bányászok körében, amely kompatibilis a legtöbb okostelefonos eszközzel. Az App egy zökkenőmentes felhasználói felülettel rendelkezik. A nagyszerű az ebben az App-ban ugyan az ami a fentebb említett App-ban. Pontosan az, hogy a Bitcoin mellett támogatja az altcoin bányászatot is.

Kriptovaluta bányászat telefonon: Következtetés

A kriptovaluta bányászat telefonon nem olyan bonyolult, mint azt az emberek gondolhatják. Mindössze telepíteni kell egy bányászati alkalmazást egy okostelefonra.

Miután elindítottad az Alkalmazást a telefonodon, az lehetővé teszi, hogy a háttérben bányássz, miközben az okostelefonodat más tevékenységekre használod.

A bányászati alkalmazások legrosszabb visszássága az, hogy valószínűleg károsítják a készüléket. Végül, amiről azt hitted, hogy segít némi bevételhez jutni, felesleges kiadásokat fog eredményezni.

A másik oldalról nézve, akármilyen drága is a mobilkészüléked, a bányászat által valószínűleg okozott károkat nem biztos, hogy fedezi az, amit a folyamatból nyersz.

 

Kapcsolódó cikkek:

Az Oldal Tetejére