Kriptovaluta pénztárca nyitása lépésről lépésre

Kriptovaluta pénztárca nyitása lépésről lépésre

Egy kriptovaluta pénztárca nyitása számos olyan dologhoz is hozzássegíthet amire nem is gondolnál. Például egy Microwork alkalmazással lehetőséged van arra, hogy a hétköznapi tárgyak fotózásáért Etherben (Ethereumban) keress pénzt. Mielőtt azonban elkezdenél ezzel foglalkozni, először is nyitnod kell magadnak egy kriptopénz tárcát. Itt jön képbe ez a blogbejegyzés…

Mielőtt megkérdeznéd, hogyan nyithatsz kriptopénz tárcát, először is foglalkozzunk azzal, hogy pontosan miért is kell neked kriptopénz tárca. Röviden, a kriptopénz egy digitális valuta, amely decentralizált. Többé már nem egy kormány vagy bank irányítja a pénzedet, hanem a matematika és egy egyenrangú hálózat, az úgynevezett “blokklánc”.

Mit jelent ez számodra?

Nagyon leegyszerűsítve azt jelenti, hogy nincsenek kapuőrök. Teljesen te irányítod a pénzed, anélkül, hogy egy nagy bankra vagy szervezetre kellene hagyatkoznod. Ha egy hagyományos bankban tárolod a pénzed, akkor rájuk hagyatkozol, hogy hozzáférjenek a pénzedhez.

Ez azt is jelenti, hogy “át kell ugranod a karikájukon” ahhoz, hogy megtehesd azokat a dolgokat, amelyeket a pénzeddel szeretnél. Legyen szó költségekről, díjakról vagy bonyolult bürokráciáról. A kriptopénz visszaadja a hatalmat és az irányítást neked. Ráadásul gyors, globális és biztonságos.

A kriptopénz használatához kriptopénz tárcára van szükséged. A normál “zsebtárcával” ellentétben a készpénzt nem a kriptopénz tárcában tárolják, hanem a “blokkláncon” (a korábban említett biztonságos peer-to-peer hálózaton). A pénztárcád egy kulcskészletet tartalmaz, amely lehetővé teszi számodra, hogy érméket küldj és fogadj. Emellett az összes tranzakciót is nyomon követi.

Hogyan nyissunk kriptopénz tárcát?

Számos különböző tárcát teszteltünk, és a három, általunk nagyon kedvelt tárca a Coinbase, a My Ether Wallet és a Jaxx. Az alábbiakban mindegyiknél megmutatjuk az első kriptopénz tárca letöltésének és telepítésének lépéseit. Ha már megvan a digitális pénztárcád, készen állsz arra, hogy elkezdd használni a jövő pénzét.

Kriptovaluta pénztárca nyitása Coinbase-en

Számunkra a Coinbase az egyik legfelhasználóbarátabb kriptotárca, amelyet eddig használtunk. A regisztrációs folyamat egyszerű, nagyszerű lépésről lépésre történő útmutatásokkal.

 1. Látogass el a com weboldalára és kattints a „Get started” gombra.
 2. A neved, e-mail címed és egy jelszó megadása után megkérik, hogy ellenőrizzd az e-mail címedet és erősítsd meg a mobilszámodat. Mindkettő segít abban, hogy a fiókod biztonságban maradjon.
 3. Ezt követően további adatokat kell megadnod, többek között a születési dátumot, a címet, a foglalkozást és a Coinbase használatának okát.
 4. Végül a regisztrációs folyamat egyik utolsó része, hogy feltölts egy képet valamilyen személyi igazolványodról. Mindezek az “ellenőrzések” biztosítják, hogy a Coinbase megfeleljen a KYC (Know Your Customer) előírásoknak.
 5. Miután bejelentkeztél a számládra, egy műszerfalra kerülsz, amely a Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash és Litecoin aktuális árfolyamát mutatja. Ha a felső navigációs sávban a “Fiókok” menüpontot választod, akkor a számodra alapértelmezetten megnyitott tárcákhoz jutsz.
 6. Például a cikk elején említett Microwork alkalmazásban használandó tárca címének megszerzéséhez menj oda, ahol az ETH tárca felirat szerepel, majd válasszd a ‘Fogadás’ (Receive) lehetőséget, majd másold be a tárca címét az alkalmazásba. Ide fogják küldeni az összes megkeresett Ether-t.

Kriptovaluta pénztárca nyitása a My Ether Wallet-en

 1. Látogass el a com oldalra. A „Create a new Wallet”-re kattintva először egy pár lépcsős felugró ablakban el kell olvasnod, hogy mi a My Ether Wallet és mi nem az.
 2. Ezután megkérik, hogy adj meg egy jelszót az új Ether pénztárcádhoz.
 3. Ezután megkérik, hogy tölts le egy ‘Keystore File’ fájlt. Miután a pénztárcád be van állítva, ez lesz az egyik módszer, amivel hozzáférhetsz, ezért mindenképpen mentsd el egy biztonságos helyre, és készíts egy biztonsági másolatot (vagy hármat!).
 4. Egy egyedi privát kulcs fog generálódni. Ezt mindenképpen írd le valahova (és készíts biztonsági másolatot), és ne oszd meg sehol, mivel ha ezt megteszed, az veszélyezteti a fiókodat. Ezt a privát kulcsot nem lehet helyreállítani, ha elveszíted, ezért légy óvatos.
 5. Ezután 9 különböző módot kapsz arra, hogy bejelentkezz az új pénztárcádba. Mi a korábban letöltött Keystore fájlt fogjuk használni, de a My Ether Wallet azt ajánlja, hogy használd a biztonságosabb lehetőségek egyikét, amelyek szintén szerepelnek a listában. A keystore fájlhoz kattintson a ‘Select Wallet File…’ gombra, és válaszd ki a korábban letöltött fájlt. Ezután ad meg a jelszavadat, és máris hozzáférhetsz a pénztárcádhoz.
 6. A tárcában belépve láthatod az aktuális egyenlegedet és a nyilvános kulcsod címét. Ez az, amelyet megoszthatsz más felhasználókkal, hogy pénzt kapj erre a tárcára (és amelyet a Microwork alkalmazásban kell megadnod, hogy megkapd a bevételeidet).
 7. Most már sikeresen megnyitottad a saját kriptopénz tárcádat. Oké, kicsit hiányzik az új pénztárca “friss bőr” illata a való életben, de majd túltesszük magunkat rajta.

Kriptovaluta pénztárca nyitása Jaxx.io-n

 1. Látogass el a jaxx.io oldalra és kattints a Letöltés most gombra
 2. Válaszd ki a kívánt letöltés típusát.
 3. Miután teljesen letöltődött, nyisd meg a telepítőt.
 4. Megjegyzés: A Mac alapértelmezés szerint blokkolja a nem az alkalmazásboltból letöltött alkalmazások megnyitását. Ennek felülírásához nyomd meg a bal felső sarokban lévő Apple logót, és válaszd a Rendszerbeállítások menüpontot. Ezután válaszd a Rendszer és adatvédelem, majd a Megnyitás egyébként lehetőséget. Ez többször is megtörténhet a telepítés során. Windows-on elméletileg zökkenőmentesebben kéne működjön, de egy rendszergazdakénti futtatás sose árthat. (A letöltött telepítőre jobb klikk és futtatás rendszergazdaként)
 5. A telepítés befejezése után nyisd meg a Jaxx alkalmazást.
 6. Az első képernyők egyike az Új pénztárca létrehozása lehetőséget adja. Válaszd ezt a lehetőséget, és válaszd a folytatást.
 7. Ezután lehetőséged nyílik választani az Express vagy az Egyéni beállítás között. Javasoljuk, hogy az Egyéni beállítást válaszd.
 8. Válaszd ki, hogy milyen típusú valutákat szeretnél tárolni a pénztárcádban. Az én telepítésemhez a Bitcoint és az Ethereumot választottam, de később több is hozzáadható.
 9. Ezután ki kell választanod a hagyományos valutákat, amelyeket a pénztárcádba szeretnél felvenni. Én a GBP-t, az EUR-t és az USD-t választottam. Ezután kattints a folytatás gombra.
 10. A rendszer felszólít, hogy készíts egy biztonsági másolatot a pénztárcádról. A folytatáshoz jelöld be a “yes I understand how Jaxx backup works” (igen, értem, hogyan működik a Jaxx backup) négyzetet.
 11. Ezután a Jaxx generál egy 12 szavas biztonsági mentési mondatot. Ez nagyon fontos, hogy tudd, hogy hozzáférhetsz a biztonsági mentéseidhez, ezért írd le, és tárold egy biztonságos helyen. Ne veszítsd el.
 12. Ezután megkérnek, hogy erősítsd meg a regisztrációd, és generálj egy PIN-kódot a pénztárcádhoz. Ezt a nagyobb biztonság érdekében ajánlott megtenni.
 13. A képernyő bal felső részén találod a bitcoin-címedet (plusz minden más kriptovalutát, amelyet úgy döntöttél, hogy hozzáadsz). A kriptovaluták között a tetején található logó/név kiválasztásával válthatsz. Azt javaslom, hogy az egyes kriptopénzek címét is tárold valahol biztonságosan.

 

Kapcsolódó cikkek:

Az Oldal Tetejére