Kriptovaluta tőzsdék – Hogyan válasszak?

A legjobb kriptovaluta tőzsdék

A legtöbb ember a Bitcoinba és más kriptovalutákba való befektetést vagy kereskedést ijesztőnek tartja. Ez azért van, mert a kriptopénzpiacot a legtöbb ember számára úgy mutatják be, mint egy nagyon technikai pénzügyi piacot. Ez azonban nem így van. A kriptókkal való kereskedést vagy befektetést pillanatok alatt elkezdheted, ha követed a megfelelő folyamatot. A helyes folyamat követése a kriptovaluta tőzsdék kiválasztásával kezdődik. A kriptotőzsdék a kapuk a kriptopénzpiacra. Ezért is fontosak. Ez az útmutató segít megtanulni, hogyan válassz kriptotőzsdét és megmutatunk a legjobbak közül néhányat a piacon.

Mik azok a kriptovaluta tőzsdék?

A kriptotőzsdék olyan platformok, ahol az emberek kriptókat, például Bitcoint vásárolhatnak és adhatnak el. A tőzsdéket használhatod egyik kriptopénz cseréjére. Bitcoin Etherre való átváltására – vagy a kriptopénz megvásárlására a szokásos fiat valuták, például az USD vagy a GBP felhasználásával.

Ezek a platformok az általuk kínált kriptovaluták aktuális piaci árfolyamát tükrözik. A felhasználók a kriptókat vissza is konvertálhatják a tőzsdén fiat valutákra, így lehetőségük van arra, hogy a pénzt visszavegyék a szokásos bankszámlájukra, vagy a tőzsdei platformon hagyják, hogy később visszaválthassák kriptovalutákra.

A kereskedők és befektetők számára több száz kriptopénz-tőzsde áll rendelkezésre. Ezért nehéz döntés a legjobbak kiválasztása. Az alábbiakban vázolt kritériumok azonban segítenek meghatározni, hogyan válaszd ki a számodra megfelelő kriptopénzváltót.

Melyek a kriptovaluta tőzsdék kiválasztásának kritériumai?

A következőkben felsoroljuk a kriptotőzsdék kiválasztásával kapcsolatos legfontosabb kritériumokat

Hitelesség és biztonság

Végezz kutatást annak megállapítására, hogy az általad választott tőzsde legitim és biztonságos platform-e. A platform hitelessége és biztonsága segít meghatározni, hogy pénzeszközeid biztonságban lennének-e a kriptotőzsdén. A kereskedők már több milliárd dollárt veszítettek átverő platformok miatt. Ezért győződj meg róla, hogy ellenőrizted a platform hírnevét és a különböző biztonsági protokollokat, amelyekkel rendelkeznek az adataid és pénzeszközeid biztonsága érdekében.

A vásárlás módja

A kriptók vásárlási módja platformonként eltérő. Egyes platformok támogatják a banki átutalással történő befizetéseket, mások a PayPal-t használják, mások hitel- és betéti kártyákat fogadnak el, és vannak olyanok is, amelyek csak kriptopénzzel vásárolnak. Tanulmányozd a platformokon elérhető különböző fizetési lehetőségeket, és válaszd ki a neked legmegfelelőbbet. Kezdetnek, érmék nélkül, elengedhetetlen, hogy olyan platformot válassz, amely elfogadja a fiat valutát, mivel ez lehetővé teszi, hogy kevés stresszel lépj be a piacra.

Támogatott érmék és tokenek

Gyakorlatilag minden kriptotőzsde támogatja a Bitcoint és az Ethereumot. Azonban több ezer kriptovaluta létezik, és néhány befektető a BTC-n és az ETH-n kívül más kriptovalutáknak is szeretne kitettséget szerezni. Ezért ismerned kell a kriptotőzsde által támogatott érméket és tokeneket, mielőtt választanál egyet. A Binance a legnépszerűbb, mert több kriptovalutának biztosít kitettséget a kereskedőknek és befektetőknek, mint más platformok.

Díjszerkezet

A tranzakciós díjstruktúra különbözik a különböző kriptotőzsdéken. Egy kriptotőzsde díjstruktúrájának megértése kulcsfontosságú, mivel ez lehetővé teszi, hogy tudd, mivel állsz szemben, amikor több tevékenységet végzel. Győződjön meg róla, hogy olyan platformot választasz, amely nem rendelkezik rejtett tranzakciós díjakkal. Választhatsz olyan platformot, amely átalány tranzakciós díjakat kínál, vagy olyanokat, amelyek rugalmasabb struktúrával rendelkeznek.

Felhasználói felület és felhasználói élmény

Ez a kritérium nagyon fontos a kriptopénz kereskedőként vagy befektetőként elért sikered szempontjából. Egy intuitív felülettel és jó felhasználói élménnyel rendelkező tőzsde megkönnyíti a rendelkezésre álló kriptovalutákkal való kereskedést. A felhasználói élmény azonban szubjektív, és az emberek különböző felületeket szeretnek. Továbbá győződj meg arról, hogy ellenőrizted az ügyfélszolgálatot és a kriptotőzsde által kínált egyéb, az ügyféllel kapcsolatos funkciókat. Minél könnyebb a platformhoz való hozzáférés, annál jobb.

A négy legjobb kriptovaluta tőzsdék a szakértők és a kezdők számára

Több száz kriptopénz tőzsde áll a kereskedők és befektetők rendelkezésére. Ez a négy azonban a világ vezető és legerősebb kriptokereskedési platformjai közé tartozik.

Kraken

A Kraken az egyik legrégebbi, jelenleg létező kereskedési platform a kriptotérben. Az évek száma miatt, már létezik, a Kraken sokan csodálják, és kereskedési szolgáltatásokat nyújt több ezer kereskedőnek világszerte. A Coinbase-hez hasonlóan a Kraken is tőzsdén jegyzett céggé szeretne válni. A Kraken lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy hozzáférjenek több száz kriptovalutához, fiat valuták és kriptovaluták felhasználásával töltsék fel számláikat, és hozzáférést kapjanak más kriptovaluta kereskedési szolgáltatásokhoz.

A Kraken-nél itt tudsz regisztrálni.

CEX.io

A CEX.io egy másik vezető kriptopénz tőzsde. Kiváló felhasználói felülete jó platformmá teszi, különösen a kriptopénzek világában újonnan járók számára. Lehetővé teszi a felhasználók számára a kriptók széles skálájához való hozzáférést, beleértve a vezető kriptókat, mint például a Bitcoin, az Ether és a Litecoin. A CEX.io ügyfélszolgálata szintén az egyik legjobb a kriptotérben.

A CEX.io-n itt tudsz regisztrálni.

A 4-es listából a két legismertebb:

Binance

A Binance-t tartják a világ legerősebb kriptopénz tőzsdéjének. A napi 13 milliárd dollár feletti kereskedési volumenével a Binance a legnagyobb. Emellett több száz érméhez és tokenhez kínál hozzáférést a kereskedőknek, mivel az altcoinok egyik legnagyobb gyűjteményével rendelkezik a piacon.

A Binance a rendszeres azonnali kereskedés mellett más szolgáltatásokat is kínál, mint például a tétgyűjtés (stake-elés), a származtatott kereskedési szolgáltatások és még sok más. A Binance világszerte több mint száz országban érhető el, így több millió ember számára nyújt kriptokereskedési szolgáltatásokat. Végül, a Binance jó választás mindazok számára, akik a legtöbb más tőzsdénél fejlettebb grafikonokra vágynak.

A Binance-en itt tudsz regisztrálni.

Coinbase

A Coinbase a legszélesebb körben használt digitális valutakereskedési tőzsdék közé tartozik, különösen az Egyesült Államokban élő kereskedők számára. Ma már tőzsdén jegyzett vállalat, és szolgáltatásokat nyújt az Egyesült Államokban, Európában és a világ más részein élő kriptokereskedőknek. A Coinbase naponta több mint 2 milliárd dollárnyi kereskedési volument dolgoz fel.

Kriptokereskedelmi szolgáltatásokat kínál lakossági és intézményi kereskedőknek egyaránt, a Coinbase Pro platformot kifejezetten a professzionális kereskedők és befektetők számára ajánlja. Nyilvánosan jegyzett tőzsdeként a Coinbase biztosított letéti tárcákat kínál a befektetők és kereskedők számára érméik tárolására. A Coinbase rendkívül biztonságos, de nem kínál annyi kriptovalutát, mint a Binance.

A Coinbase-en itt tudsz regisztrálni.

Hogyan kell használni a kriptovaluta tőzsdék(et)

A kriptovaluta tőzsde használata egyszerű, és néhány lépést foglal magában. Ezek a következők;

  • Regisztrálj az általad választott kriptopénzzel.
  • Add meg a neved és egyéb helyes adataidat, és folytasd a számlád ellenőrzését az AML és KYC előírásoknak megfelelően.
  • Lépj be a kriptopénzváltó számlájára, és töltsd fel azt az általad preferált fizetési módok bármelyikével.
  • Határozd meg a megvásárolni kívánt érmét vagy tokent, és cseréld el a befizetett összeget a kívánt kriptopénzre. A befizetett fiat valutával BTC-t, ETH-t vagy USDT-t is vásárolhatsz, mielőtt ezeket a kriptovalutákat a kívánt érmére vagy tokenre cserélnéd.
  • Ha az érméket hosszú ideig kívánod tartani, akkor a legjobb, ha egy hidegtároló pénztárcába helyezed át őket. Azonban a cserepénztárcán is hagyhatod őket, ha kereskedni szándékozol az érmével.

Végső gondolatok

A kriptopénz tőzsdék központi szerepet játszanak a kereskedői vagy befektetői sikerben. Ezért kulcsfontosságú, hogy tudd, hogyan válassz kriptotőzsdét. A fentiekben áttekintett platformok a kereskedők számára világszerte elérhető legjobb tőzsdék közé tartoznak.

 

Kapcsolódó cikkek:

Az Oldal Tetejére