Kriptovaluta váltás avagy a legjobb kriptovaluta tőzsdék

kriptovaluta váltás

A kriptovaluták megértése önmagában is ijesztő lehet, és ha új vagy a kriptokereskedelemben, a megfelelő platform megtalálása a népszerű eszközök, például a Bitcoin, az Ethereum és a Litecoin vásárlásához és eladásához további kihívást jelenthet. A kriptovaluta váltás valójában kriptovalutával történő kereskedést jelent, amit kriptotőzsdéken tudsz megtenni.

A legtöbb kriptotőzsde olyan funkciókat is kínál, mint a tétjuttatások (egy kriptoeszköz meghatározott ideig történő tartásáért), margin kereskedés, kriptokereskedési eszközök és még sok más. Összegyűjtöttük a legjobb kriptopénz tőzsdéket kriptoeszközök vásárlásához és eladásához.

Mielőtt bemutatnánk a különböző kriptotőzsdék előnyeit és hátrányait a részletekbe menően, előtte nézz rá rövid összefoglaló táblázatunkra.

Váltó Költségek Amiben/akiknek a legjobb
Coinbase 0,50%-os spread a vételi/eladási tranzakciókra; tranzakciós díj 0,99 és 2,99 dollár között; akár 0,50% a Coinbase Pro esetén Bitcoin-fókuszú magánszemélyek és intézmények számára.
Binance.US 0,1% azonnali kereskedési díj; 0,5% azonnali vételi/eladási díj (4,5% díj amerikai bankkártyával történő befizetés esetén). Alacsony díjak
Kraken 0% – 0.26% “Futures és margin” kereskedők számára
Cex.io 0,16% – 0,25% készítői/felvevői tranzakciós díj (2,99% betét) Nagy kriptovaluta választék
Gemini $0,99-$2,99%-os díj a 10 és 200 dollár közötti internetes és mobil tranzakciókra (1,49%-os díj a 200 dollár feletti tranzakciókra); 0,50%-os kényelmi díj; 3,49%-os bankkártyás átutalás. Bitcoin és Ethereum kereskedőknek
Bittrex 0-0,35% készítői/felvevői díj Számla biztonsága

 

Coinbase: A legjobb a Bitcoin-orientált kereskedők számára

Miért tűnik ki: A Coinbase több mint 50 kriptovalutát kínál, köztük a Bitcoint, az Ethereumot, a Litecoint, a Dogecoint és a Ripple-t.

Kriptovaluta váltás: A Coinbase főbb tulajdonságai:

Számla minimum összege: 2 dollár
Díjak: 0,50% spread a vételi/eladási tranzakciókra; tranzakciós díj 0,99 és 2,99 dollár között; akár 0,50% a Coinbase Pro esetében.
Jellemzők: Coinbase Earn jutalmak, Coinbase Pro fejlett számla, felhasználó által vezérelt tárolás, Stablecoin, tétgyűjtés és intézményi kereskedési eszközök.

 

A tőzsde többféle befektetési lehetőséget is kínál egyéni és intézményi ügyfelek számára. Néhány számlajellemzője közé tartoznak a tétjuttatások, az iOS és Android mobilalkalmazások, valamint a Coinbase Earn számlaopció, amely kriptoeszközökben fizet az oktatóvideók megtekintéséért.

A Coinbase két másik lehetőséget is kínál: Coinbase Pro a haladó kereskedők számára és Coinbase Prime az intézmények és a nagy vagyonnal rendelkező ügyfelek (legalább 1 millió dollárral rendelkező magánszemélyek) számára.

A Coinbase Pro felhasználók olyan fejlettebb funkciókhoz jutnak hozzá, mint a biztonságos kereskedési botok, grafikonkészítő eszközök és valós idejű megbízáskönyvek.

A Prime kriptopénz kereskedési platformon kívül az intézményi ügyfelek kereskedelmi szolgáltatásokat, hideg tárolást (kriptoeszközök offline tárolása) és egy Asset Hubot is igénybe vehetnek, amely lehetővé teszi a kibocsátók számára, hogy termékeiket a platformon listázzák és növeljék.

Mire kell figyelni: A Coinbase nem a legjobb választás, ha rendszeresen használsz marginszámlát a kereskedéshez. A tőzsde nem teszi lehetővé, hogy átmenetileg pénzt kölcsönözz kriptoeszközökkel való kereskedéshez, és nem kínál határidős ügyleteket (olyan jogi szerződések, amelyek lehetőséget adnak arra, hogy egy értékpapírt egy adott időpontban egy meghatározott áron cseréljen el).

Binance: Az alacsony díjakkal rendelkezők legjobbja

Miért tűnik ki: Binance.US 2019-ben alakult, miután a Binance leállította szolgáltatásait az amerikai kereskedők számára. A tőzsde elsősorban az amerikai befektetőket szolgálja ki, és több mint 50 kriptovalutát támogat.

Kriptovaluta váltás: A Binance főbb tulajdonságai:

Számla minimum összege: 10 dollár
Díjak: 0,1% azonnali kereskedési díj; 0,5% azonnali vételi/eladási díj (4,5% díj amerikai bankkártyával történő befizetés esetén).
Jellemzők: Automatizált ismétlődő vásárlások, tőzsdén kívüli kereskedés, tétjuttatások (stake-elés), kriptopárok, intézményi kereskedési szolgáltatások

 

A Coinbase-hez hasonlóan befektetési lehetőségeket kínál magánszemélyek és intézmények számára egyaránt. Néhány számlaelőnye közé tartoznak a tétjuttatások (staking rewards), az ismétlődő vásárlások (egy automatizált funkció, amely lehetőséget ad a meghatározott ütemezés szerinti automatikus befektetésre), a tőzsdén kívüli kereskedés, a kriptokereskedési párok és a Stablecoin-ok (amerikai dollárral fedezett eszközök).

Ami a tétjuttatásokat (stake-eléseket) illeti, 1-10% közötti összeget kereshetsz a különböző kriptoeszközök bizonyos időn keresztül történő tartásáért. Például, ha 20 QTUM-ot tartasz, akkor 1-2%-ot kereshetsz vissza éves jutalomként.

Ha viszont ehelyett legalább 0,5 ATOM-ot vásároltál és tartottál, akkor 6-9%-os becsült éves jutalomra lennél jogosult.

A Binance.US az intézményi ügyfelek számára is számos funkciót kínál. Ezek közé tartozik a valós idejű piaci adatokat előállító Websocket feed, a kereskedési API, az OTC kereskedési portál, az intézményi havi tétjuttatások és a 24/7 ügyfélszolgálat.

Mobil hozzáférést is kínál iOS és Android eszközökhöz.

Amire érdemes odafigyelni: Bár a Binance.US kizárólag amerikai ügyfeleket szolgál ki, van néhány földrajzi korlátozása.

Például nem tudod használni a szolgáltatásait, ha Connecticut, Hawaii, Idaho, Louisiana, New York, Texas vagy Vermont államban laksz. Ezen kívül a Binance.US nem biztos, hogy a legjobb választás a kezdő kereskedők számára, mivel oktatási kínálata korlátozott.

Kraken: A legjobb határidős (futures) és margin kereskedők számára

Miért tűnik ki: A fenti tőzsdékhez hasonlóan a Kraken is több mint 50 kriptovalutával rendelkezik, és számos lehetőséget kínál mind a lakossági, mind az intézményi befektetők számára.

Kriptovaluta váltás: A Kraken főbb tulajdonságai:

Számla minimum összege: A kriptopénz típusától függ.
Díjak: 0% – 0.26%
Jellemzők: Közel 60 kriptovaluta, margin és határidős kereskedés, tőzsdén kívüli kereskedés; számlavezetés nagy vagyonnal rendelkező magánszemélyek és intézményi ügyfelek számára; több kereskedési platform, oktatási források és tétjuttatások.

 

Ha globális támogatásról van szó, a Kraken egy kicsit nagyobb hatósugárral rendelkezik, mint a Binance.US. A tőzsde jelenleg közel 200 országban támogatja a kereskedőket. A Kraken margin kereskedést és határidős kereskedést is kínál. A margin számláiddal akár a számlaegyenleg ötszörösét is kölcsönveheted a kriptoeszközökkel való kereskedéshez.

A határidős kereskedés – olyan szerződések, amelyek lehetővé teszik, hogy egy eszközt egy következő időpontban meghatározott áron vásárolj vagy adj el – elérhető a Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash és Ripple esetében.

A tőzsde saját határidős kereskedési platformokat is kínál. Az intézményi ügyfelek azonban szakértői betekintést, személyes konzultációkat, számlavezetési támogatást és egyebeket is igénybe vehetnek. Minden ügyfél kihasználhatja a Kraken tétjuttatásait, az iOS és Android mobilalkalmazásokhoz való hozzáférést és az oktatási forrásokat.

Amire érdemes odafigyelni: A Kraken futures mobilplatformja jelenleg nem elérhető az amerikai kereskedők számára. Ezenkívül csak az intézményi és a nagy vagyonnal rendelkező ügyfelek vehetik igénybe a tőzsde konzultációs és számlavezetési szolgáltatásait.

CEX.IO: A legjobb kriptovaluta választék

Miért tűnik ki: A CEX.IO egy globális kriptotőzsde, amely a honlapja szerint a világ országainak több mint 99%-ában, köztük az USA 48 államában támogatja a kereskedőket. A tőzsde hozzáférést biztosít a Bitcoinhoz és több mint 80 más kriptoeszközhöz is.

Kriptovaluta váltás: A CEX.IO főbb tulajdonságai:

Számla minimum összege: 20 dolláros minimális napi befizetés
Díjak: 0,16% – 0,25% készítői/felvevői tranzakciós díj (2,99% betét)
Jellemzők: Több mint 80 kriptovaluta, margin trading, tétgyűjtési jutalmak, kriptohitelek, intézményi szolgáltatások.

 

Minden felhasználó hozzáférhet a CEX.IO azonnali vásárlási funkciójához (ez csak a hitel- és bankkártyás vásárlásokra vonatkozik), a mobilalkalmazáshoz, a tétjuttatásokhoz és a kriptohitelekhez.

A haladóbb kereskedők azonban jobban kedvelhetik a CEX.IO spot kereskedési funkcióját (ez az opció lehetővé teszi a különböző típusú kriptopiaci megbízások leadását) és a margin kereskedési számlákat. Intézmények és vállalkozások használhatják aggregátor és fizetéskezelési szolgáltatásait.

Fontos kiemelni a CEX.IO díjszabását is. A tőzsdének van egy maker/taker ütemezése, amely a 30 napos kereskedési volumenén alapul.

A maker megbízások nem hajthatók végre azonnal, mivel nincsenek más megbízások, amelyekkel egyezhetnének; a taker megbízások azonban a CEX.IO szerint azonnal végrehajthatóak. A maker díjak 0-,016%, a taker díjak pedig 0,1-0,25% között mozognak. A CEX.IO-t iOS vagy Android eszközökön is elérheti.

Amire érdemes odafigyelni: A CEX.IO-nál a betéti vagy hitelkártyás tranzakciók drágák lehetnek. A befizetésekért 2,99%-os díjat kell fizetned. Az amerikai lakosok számára a Visa kártyával történő pénzfelvételek 3%-ig terjedő szolgáltatási díjat, valamint további 1,20 dollár és 3,80 dollárig terjedő jutalékot tartalmaznak. A Mastercard felhasználók 1,8%-ig terjedő szolgáltatási díjra és további 1,20 dollárra számíthatnak. A jutalék mértéke szintén 1,2% plusz 3,80 dollár.

Gemini: Bitcoin és Ethereum kereskedők számára a legjobb választás

Miért tűnik ki: A Gemini kriptokereskedési szolgáltatások széles skáláját kínálja magánszemélyek és intézmények számára.

Kriptovaluta váltás: A Gemini főbb tulajdonságai:

Számla minimum összege: nincs minimum megkötés
Díjak: $0,99-$2,99%-os díj a 10 és 200 dollár közötti internetes és mobil tranzakciókra (1,49%-os díj a 200 dollár feletti tranzakciókra); 0,50%-os kényelmi díj; 3,49%-os bankkártyás átutalás.
Jellemzők: Kereskedési lehetőségek kezdőknek, szakértőknek és intézményeknek; Gemini Earn, Gemini Wallet és 200 millió dolláros biztosítás a Gemini Custodyban.

 

A kereskedők több platformot használhatnak ki, beleértve a Gemini webes tőzsdét, a Gemini iOS és Android mobilalkalmazásokat, a Gemini Active Trader platformot, a Gemini Fund Solutions-t és az intézményi kereskedési eszközöket.

A tőzsde néhány más figyelemre méltó funkciót is biztosít: Gemini Wallet, Gemini Earn, Gemini Clearing (brókerszolgáltatás a felek közötti tőzsdén kívüli kriptokereskedésekhez), Gemini Custody, Gemini Pay és Gemini Dollar (amerikai dollárral fedezett digitális eszköz).

Bár a Gemini nem szigorúan személyes pénztárca szolgáltatás, a két tárolási és letétkezelési opciója – Gemini Wallet és Gemini Custody – lehetővé teszi, hogy kripto eszközeidnek online tárolása vagy intézményi offline tárolása közül választhass.

A Gemini custody 200 millió dollár értékű hűtőházi biztosítási fedezetet is kínál. A Gemini Earn lehetőséget ad arra, hogy akár 7,4%-os kamatot kapj kriptóegyenlegedre, míg a Gemini Pay lehetőséget ad arra, hogy eszközeidet az Egyesült Államok több mint 30 000 kiskereskedelmi létesítményében történő vásárlásra használd. Ezzel kapcsolatos magyarországi adat sajnos még nincs.

Amire érdemes odafigyelni: A Gemini többféle díjszabással rendelkezik a különböző számlákhoz és számlaműveletekhez. Míg az ACH vagy wire módszerekkel történő átutalásokért nem kell fizetned, a hitel- vagy bankkártyás átutalásokért 3,49%-os díjat kell fizetned. A tőzsde sajnos csak korlátozott számú kriptovalutával rendelkezik.

Bittrex: A legjobb választás a számla biztonság szempontjából

Miért tűnik ki: A Bittrexet nehéz legyőzni, ha a számla biztonságáról van szó. A kétfaktoros hitelesítés mellett a tőzsde azt állítja, hogy többlépcsős pénztárca-stratégiát alkalmaz annak érdekében, hogy a pénzeszközök biztonságos, hideg tárolásban (offline tárolás) legyenek.

Kriptovaluta váltás: A Bittrex főbb tulajdonságai:

Számla minimum összege: 3 dollár
Díjak: 0-0,35% készítői/felvevői díj
Jellemzők: Azonnali vásárlás/eladás, rendkívül biztonságos hűtőtárolás, mobil hozzáférés

 

A Bittrex tranzakciós díjai is jelentősen alacsonyabbak más tőzsdékhez képest.

A CEX.IO-hoz hasonlóan, a tőzsde is egy maker/taker díjszabást alkalmaz, amely a 30 napos kereskedési volumenen alapul (az elmúlt 30 napban kicserélt kriptoeszközök mennyisége).

De a fent felsorolt befektetési alkalmazások közül sokakkal ellentétben a Bittrex egyáltalán nem számít fel díjat a befizetésekért (az USD befizetések és kivonások sem járnak díjjal). A blokklánc/kriptó kivonásoknak azonban kis hálózati díjai vannak.

A Bittrex egy azonnali vételi és eladási funkciót is kínál, amellyel egy gombnyomással cserélhetünk bitcoint és más eszközöket. A Bittrexet iOS vagy Android telefonokon is elérheted.

Amire érdemes odafigyelni: A Bittrex nem biztos, hogy a legjobb választás, ha a kereskedhető kriptovaluták hatalmas gyűjteményét keresi. A tőzsde jelenleg kevesebb mint 25 eszközt kínál.

Kriptovaluta váltás: Vannak még jó tőzsdék?

Bitstamp: A Bitstamp egy luxemburgi székhelyű vállalat, amely közel 20 kriptovalutát kínál. Inkább a haladó kereskedők és az intézményi kereskedők számára kínált lehetőségeket. Az amerikai ügyfelek a leányvállalatán, a Bitstamp USA-n keresztül kereskedhetnek kriptoeszközökkel. Bár a legalacsonyabb díjak 0,5%-nál kezdődnek, a kereskedéshez legalább 50 dollárra van szükséged.

SoFi: A SoFi inkább egy online brókercég, mint kriptopénz tőzsde, de jelenleg három kriptoeszközt kínál: Bitcoin, Ethereum és Litecoin. A befektetési alkalmazás 1,25%-os felárat is felszámít minden kriptotranzakcióra, ami azt jelenti, hogy további 1,25%-ot kapsz a részvény(ek) végső árfolyamán. Az egyetlen hátránya, hogy a SoFi kriptoopciói korlátozottak, és a díjai kicsit magasabbak, mint más tőzsdéken.

eToro: Az eToro kriptotőzsde rendkívül biztonságos és könnyen navigálható felületet kínál, amely nagyjából 16 kriptoeszközhöz biztosít hozzáférést. A tőzsde 140 országban is támogatja a kereskedőket, de legalább 50 dollárra van szükség a befizetéshez és 25 dollárra a kereskedéshez. Az eToro jelenleg nem támogatja a kereskedőket New York, Delaware, Minnesota, New Hampshire, Nevada, Puerto Rico, Tennessee, Hawaii, Guam, Amerikai Szamoa és az Amerikai Virgin-szigetek területén sem.

Webull: Ez az online brókercég mindössze 1 dollárt kér a kriptokereskedés megkezdéséhez, de befektetési választéka korlátozott. A Webull nem biztos, hogy a legjobb választás, ha nem Bitcoin, Dogecoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin, Zcash vagy Stellar eszközökkel szeretnél kereskedni.

Robinhood: Ennek a brókercégnek a jutalékmentes struktúrája igen vonzó azok számára, akik az alacsony költségű befektetéseket részesítik előnyben, de a SoFi és a Webullhoz hasonlóan a Robinhood kriptopénz-választéka is a rövidebb oldalon van. A befektetési alkalmazás csak Bitcoint, Bitcoin Cash-t, Bitcoin SV-t, Ethereumot, Ethereum Classicot, Dogecoin-t és Litecoint kínál.

 

Kapcsolódó cikkek:

Az Oldal Tetejére