Kriptovaluta vásárlás – útmutató kezdőknek

Kriptovaluta vásárlás. - Teljes útmutató

Ez a cikk részletesen bemutatja a kriptovaluta vásárlás teljes folyamatát. Teljesen elképzelhető, hogy a kriptovaluták továbbra is az egekbe szöknek, és csak azok fognak jól járni, akik idejekorán beugrottak. Szóval helyezkedj el kényelmesen, és tanulj meg kriptopénzeket vásárolni ebből a cikkből. Üdvözöllek a kriptopénz csodálatos világában.

A Bitcoin nem volt más, mint egy fantáziadús jelenség, amikor 2009-ben először bemutatták. A futuristák és a technikusok érdekes előrejelzésekkel próbálták elnyerni a közönség tetszését, de a befektetési világból nem sok figyelmet keltett. Az egész ötlet, hogy a kriptovalutával egy új világ nyithatja meg kapuit, nem akart összeállni. Sokan nem ismerték a kriptóban rejlő potenciált, sőt, egyeseknek még a Bitcoint is felajánlották ingyen, de elutasították.

Ma a bitcoin a világ egyik vezető kriptója, amely sok okos befektető életét megfordította. További több száz kriptovaluta jelent meg és tűnt el, míg néhány, mint a Bitcoin és az Etherium továbbra is kiállta az idő sarát. A befektetők és a spekulánsok a kriptókat a befektetés és a vagyongyarapítás okos módjának tekintik. A kriptók alternatív globális valutaként is megjelennek, amelyek hamarosan átvehetik az olyan szuverén valuták helyét, mint az euró és az amerikai dollár. Kíváncsi vagy, hogy mi a legjobb módja a kriptopénz vásárlásának?

Kriptovaluta vásárlás, de hogyan?

Okos a kriptovaluta befektetés? Ez egy olyan kérdés, amely heves vitákat vált ki a különböző befektetőkből. Az egyik oldal úgy véli, hogy a kriptóba való befektetés okos ötlet, míg a befektetők egy másik része úgy gondolja, hogy a kriptók csupán spekuláció és nem valódi befektetési forma, mert valakinek magasabb áron kell megvennie a kriptopénzt ahhoz, hogy te profitálhass belőle.

Ezt a befektetési területen néha “a nagyobb bolond” elméletnek is nevezik. Az emberek ezen csoportja szerint a jó befektetés valódi termékekből és szolgáltatásokból származó pénzáramlást generál, amelyek értéke stabil és idővel fokozatosan növekszik. A hagyományos befektetők azzal érvelnek, hogy a kriptóknak stabilitásra, alacsonyabb volatilitásra és a biztonság garanciájára van szükségük.

Ez a csoport úgy gondolja, hogy nem biztonságos kriptopénzt vásárolni az erős árfolyam-ingadozások miatt. Egy valutának jól kiszámíthatónak kell lennie, hogy az eladók tisztességesen be tudják árazni a portékájukat. Másrészt a kriptopénzek támogatói továbbra is úgy látják, hogy ez egy gyors módja annak, hogy sok pénzt keressenek.

Néhányan közülük úgy vásárolnak kriptót, mint egyfajta hosszú távú befektetést, akárcsak az ingatlanok vagy a kincses kötvények. A különbség az, hogy míg a kötvények garanciát jelentenek, és alacsonyabb a hozamuk, addig a kriptóknál könnyen lehet, hogy rövid időn belül több mint 500%-kal gyarapodik a pénzed, vagy elveszítheted az egészet.

Miért olyan népszerűek a kriptovaluták?

Számos oka van annak, hogy a kriptovaluták miért vonzóak a támogatóik számára. Az alábbiakban a legerősebb okok közül mutatunk be néhányat.

 • A jövő – A kriptovalutákat a jövőnek tekintik. Az olyan kriptók, mint a Bitcoin és az Etherium támogatói úgy vélik, hogy egy napon felváltják majd a pénzt. Az ilyen emberek versenyt futnak, hogy elegendő kriptót vásároljanak, mielőtt azok még nagyobb értéket nyernének.
 • Nincsenek közvetítők- Az a tény, hogy a kriptók megszüntették a közvetítők szükségességét a tranzakciókban, egy másik népszerű ok a növekedésük mögött. Úgy vélik, hogy a központi bankok megdrágítják a tranzakciókat, és idővel inflációval csökkentik a pénz értékét.
 • Biztonságos tranzakciók- A kriptovaluták mögött álló blokklánc technológia egy decentralizált nyilvántartási rendszert hoz létre, amely biztonságosabbá teszi a tranzakciókat, mint a hagyományos fizetési formák.
 • Könnyű pénzmozgás- Egyes spekulánsok azért tették népszerűvé a kriptót, mert jobb módját látják a tranzakciók lebonyolításának, különösen, ha hatalmas pénzösszegek mozgatásáról van szó.

Kriptovaluta vásárlás – Gyors 6 lépéses útmutató

Most, hogy ez kezd izgalmassá válni, valószínűleg alig várod, hogy elkezdj kriptókat vásárolni, igaz? Nos, ez az, amit a következőkben meg fogsz tanulni. Itt van hat lépés, amit követned kell, hogy először kriptovalutát vásárolhass.

1. lépés: Válaszd ki a megfelelő brókert

Ez a legfontosabb lépés a kriptovaluták első vásárlásához vezető úton. Olyan kriptoplatformot kell választanod, amely összhangban van a befektetési céljaiddal. Vannak brókerek, amelyek csak tárcákat kínálnak neked, míg mások lehetővé teszik, hogy kriptót tarts a tárcádban, és akkor kereskedj vele, amikor csak akarsz. Ha gyors megoldást keresel, akkor a Cainbase-t ajánljuk. Az öt legjobb kriptoplatformot tartalmazó listát e szakasz után fogjuk bemutatni és elemezni.

2. lépés: A regisztráció és bejelentkezés

A regisztrációs folyamat nem különbözik a különböző szolgáltatók között. Itt meg kell adnod a kereskedési számládhoz vagy kriptotárcádhoz csatolandó adataidat.

Meg kell adnod a személyes adataidat, főként:

 • Az neved
 • E-mail címed,
 • Jelszó
 • Az Általános Szerződési Feltételeket el kell fogadni
 • Ezután kattintson a “Fiók létrehozása” gombra

3. lépés: Ellenőrzés

Miután a fiókodat létrehoztad, ellenőrizned kell, hogy a megadott adatok helyesek és jogilag helytállóak-e. Az ellenőrzés egyszerű eljárás. Tölts fel egy közüzemi számlát a lakcím kártyáddal, hogy ellenőrizzék a címedet. Ennek a címnek meg kell egyeznie azzal, amit a regisztráció során megadtál. A személyazonosság igazolásához készíts egy tiszta képet a kormány által kibocsátott személyi igazolványáról, jogosítványáról vagy útleveléről, és töltsd fel a bróker hitelesítési portáljára.

4. lépés: Befizetés

Most már készen állsz arra, hogy befizess pénzt a kriptoplatformra. A legtöbb kriptotőzsde lehetővé teszi, hogy banki átutalással, bankkártyával/hitelkártyával, e-pénztárcával és digitális valutával fizessd be.

5. lépés: Kriptovaluta vásárlás

Ha bejelentkeztél a platformra, lépj a “Kereskedelmi piacok” menüpontra, válaszd ki a megvásárolni kívánt kriptót, esetünkben a BTC-t, ad meg a befektetni kívánt összeget, majd kattintson a “Kereskedés megnyitása” gombra. A pozíciója beérkezik, és sorba kerül, hogy kitöltésre kerüljön, ha lesz likviditás.

6. lépés: Biztosítsd a kriptót

Miután kriptopénzt vásároltál, meg akarsz győződni arról, hogy az biztonságos, ugyanúgy, ahogyan a pénzedet is véded. A böngésződ ki van téve sok kúszó vírusnak és hacker eszköznek, amelyek kiszivárogtathatják a bejelentkezési adataidat, ezáltal elveszítheted a kriptódat. A legjobb módja ennek megelőzésére egy virtuális magánhálózat (VPN) használata. A VPN védi az online kapcsolatát, és senki sem tudja lehallgatni az online tranzakcióidat, mivel az adataid titkosítva vannak. A titkosítás egy extra védelmi réteget ad az adataidhoz, így az online tranzakciói teljesen névtelenek és biztonságban vannak a hackerektől, akik esetleg célba veszik az eszközödet. Bővebb információkért a VPN-ek működéséről kattints ide:

A kriptovaluta vásárlás legjobb helyei

Éppen kriptovaluták vásárlására készülsz, és tudjuk, hogy a legfontosabb lépés a megfelelő tőzsde kiválasztása. Ezért itt felsoroltuk nekked az öt legjobb kriptoplatformot, amelyeket mindenképpen nézz át részletesen, mielőtt kriptopénzt vásárolnál.

1. eToro.com. Remek kriptotőzsde, de azért vannak nála jobbak

Az eToro egy jó platform a kriptopénz vásárlásához. A 2007-es évben alapított bróker az egész világon kiterjesztette szárnyait. Az eToro jelenleg több mint 10 millió felhasználót szolgál ki világszerte 140 nemzetben, és Magyarország sem maradhat ki ebből a listából. Az eToro az évek során nagyon gyors növekedést ért el, köszönhetően a közösségi kereskedési platformjának.

Ez az évszázad egyik leginnovatívabb eszköze, amely lehetővé teszi, hogy már sikeres portfóliókból másolja a kereskedéseket, ahelyett, hogy drága hibákat követne el a kereskedésből. A kezdők azért szeretik az eToro-t, mert ez a funkció lehetővé teszi számukra, hogy profi kereskedőktől tanuljanak.

Kezdőként a tranzakciós költségekre is figyelni szeretnél. Ha egyetértesz, akkor igen jó hely a kriptovásárlás megkezdéséhez az eToro. Ez a platform nulla jutalékot vesz el tőled, és nincsenek egyéb rejtett költségek. Mit szólsz ehhez? Kipróbálhatod a platformot, mielőtt valódi pénzedet befektetnéd.

Az eToro segítségével kriptopénzeket vásárolhatsz egy virtuális portfólióban, és megismerkedhetsz a játékszabályokkal, mielőtt valódi pénzedet befektetnéd.  Az eTorón kriptovalutát vásárlók már 50 dollárral is elkezdhetik a befektetést. A cég csak a spreadeken keresztül éri el a díjait, amelyek szintén jelentősen alacsonyabbak, mint a szokásos piaci spreadek.

A legtöbb brókerrel ellentétben az eToro csak egy spreadet számol fel fordulószámonként, vagyis mind a kriptók vételéért, mind az eladásáért. Mennyire alacsony ez? A Bitcoint használva példaként, ez a spread körülbelül 0,75%-ot tesz ki, ami nagyon alacsony a versenytársak által átlagosan felszámított 1,9% és 2,9% közötti értékhez képest.

Előnyök

 • Ingyenes részvény és ETF kereskedés
 • Zökkenőmentes számlanyitás
 • Közösségi kereskedési tapasztalat

Hátrányok

 • Magas nem kereskedési díjak
 • Csak egy számla alapdevizája
 • Az ügyfélszolgálaton lehetne javítani

2. Binance. A legideálisabb kriptovaluta vásárlás-ra ha a kínálat a fontos

A Binance egy jól ismert kriptotőzsde sok kereskedő és kriptopénz-rajongó körében. Eredetileg Kínában alapították, de később az EU-ban található Máltára helyezte át a működését. Málta kripto-barátabb ország, mint Kína, elsősorban a szabályozás és a jogi környezet miatt. Az általunk vizsgált választási lehetőségek közül a Binance rendelkezik a legtöbb kriptovalutával, és a tapasztalt kereskedők leginkább a Binance-t részesítik előnyben.

A Binance segítségével altcoinokat is vásárolhatsz. A platform hátránya, hogy a kriptopénzeken kívül más fizetési formát nem fogadnak el. Ezért a kereskedéshez már rendelkezned kell egy kriptotárcával a tőzsdén. A Binance platform egy kezdő számára bonyolult lehet. Ezért létrehoztak egy alap és egy haladó kereskedési nézetet, hogy a kezdők és a profik igényeit is ki tudják elégíteni. Egyszerűen csak ki kell választanod a neked megfelelő opciót. Ami a költségeket illeti, a Binance a többi platformhoz hasonlóan normál kereskedési költségeket kínál, amelyek a Bitcoin esetében 1,9% és 2,9% között mozognak.

A Binance-nál a regisztráció gyors; mindössze egy gombnyomás, az adatok megadása és kész. Az ellenőrzés tekintetében különböző szintekkel kell szembenézned, egy tranzakcióra vonatkozóan rögzített napi limit van. Például az első szint napi limitje 10 BTC. Ha a napi limitnél nagyobb összegű tranzakciót szeretnél lebonyolítani, további dokumentumokat kérnek tőled. Az ellenőrzés a Binance-on néha nagyon lassú.

Előnyök

 • Nagyszerű a profik számára, akiknek a kriptók széles skálájára van szükségük.
 • Magas limitek az ellenőrzés előtt – A Binance lehetővé teszi, hogy akár 10BTC-t is kivegyél az első szintű ellenőrzéssel. Ez ritka a többi szolgáltatóhoz viszonyítva.
 • Különböző kereskedési nézetek kezdőknek és profi kereskedőknek.

Hátrányok

 • Korlátozott befizetési módszerek- csak kriptókkal lehet befizetni és kivenni pénzt.
 • Lassúak lehetnek az ellenőrzésükben, ezért késleltethetik a tranzakciókat.

3. Coinbase. A legkönnyebben használható platform ha az egyszerű kriptovaluta vásárlás a célod.

A Coinbase az egyik legkönnyebben használható platform kriptopénz vásárlásához. Egyszerű regisztrációs eljárásuk van, és a pénztárcába történő befizetéseket hitelkártyával is el lehet végezni. A tranzakciós díjak a Coinbase-nél azonban magasabbak, mint a legtöbb kriptotőzsdén. Egy normál kereskedés a Coinbase-nél akár 1,49%-ba is kerülhet, míg a hitelkártyás tranzakciók díja 3,99%, ami jelentősen magas.

A Coinbase az Egyesült Államokban rendelkezik engedéllyel, és székhelye San Franciscóban található. A világ mintegy 32 országában működik. Az eToróval és a Binance-szel ellentétben ez a szolgáltató csak néhány kriptót kínál, köztük a Bitcoint, az Etheriumot, a Bitcoin Cash-t, a Classicot, a Litecoint, a BAT-ot, a ZRX-et és a Zcash-t.

A Coinbase azért népszerű, mert felhasználóbarát felülete a kezdőknek és a profiknak egyaránt kedvez. A Coinbase nem engedi, hogy tranzakciót hajts végre, amíg nem ellenőrzi a levelezési címedet és a telefonszámodat. A kezdeti limit ezen ellenőrzés után 1500 dollár, de a felhasználók növelhetik a limitet, ha átmennek egy második ellenőrzési szakaszon, amelyhez személyes azonosító dokumentumokat kell benyújtaniuk.

Előnyök

 • Könnyen használható mind a kezdők, mind a profi kereskedők számára.
 • Felhasználóbarát és vonzó felület.
 • Több fizetési módot támogat, beleértve a hitel/betéti kártyákat is.
 • Egyszerű regisztrációs eljárások.

Hátrányok

 • Magas tranzakciós díjak.
 • Nagyon kevés kriptót támogat.

4. Robinhood. A kriptovaluta vásárlás “Robinhoodja”

A Robinhood egy ingyenes kereskedési alkalmazás, amely részvénykereskedelmi szolgáltatásokat kínál a befektetőknek. Lehetővé teszi továbbá, hogy a felhasználók opciókba, tőzsdén kereskedett alapokba és kriptókba fektessenek be nulla jutalékkal és díjjal. A Robinhood népszerűsége gyorsan nőtt, mivel a kezdeti időkben az egyetlen tőzsde volt, amely ingyenes kereskedést kínált. Ez lehetővé tette, hogy kitűnjön és a kereskedési iparág számos nagy neve fölé emelkedjen.

Ez teszi szilárd választássá azon befektetők számára, akik kriptopénzt szeretnének vásárolni, és mégis korlátozni szeretnék a tranzakció költségeit. Mindezek alapján a Robinhood az egyik legstabilabb platform, amely lehetővé teszi a befektetők számára a kriptopénzek vásárlását. Mind webes, mind mobilalkalmazáson alapuló kereskedési megoldásokat kínálnak.

Előnyök

 • Könnyen használható felület.
 • Kripto és devizakereskedelmet is kínál.
 • Költséghatékony kereskedés a nulla jutalék és díj miatt.

Hátrányok

 • Korlátozott ügyfélszolgálat.
 • Korlátozott számú kriptót lehet vásárolni.

 

Kapcsolódó cikkek:

Az Oldal Tetejére