Melyik kriptovalutába fektessek? Íme 15 tipp

melyik kriptovalutába fektessek? Top 15 opció

A napról napra változó Kripto világban a melyik kriptovalutába fektessek kérdésre igen nehéz jó választ adni. Ebben a cikkben azonban megpróbáljuk összeszedni azt a 15 kriptovalutát melyekkel a legkevésbé lőhetsz mellé. Kezdjük egy kis felvezetéssel.

A legjobb kriptovaluták vonzzák a portfóliójukat diverzifikálni kívánó befektetőket. Most sok növekvő vállalat elfogadja a kriptovalutákat legitim fizetőeszközként, így itt van itt az ideje, hogy a költségvetésed alapján kriptovalutákba fektess.

Íme egy útmutató, amely segít kitalálni, mely érmékbe érdemes most befektetni. Van néhány olcsó érme, amelyek tisztességes befektetésnek tűnnek, mivel a legolcsóbb, potenciállal rendelkező altcoinok között sok a választási lehetőség. Bár a Bitcoin továbbra is a legnépszerűbb kriptopénz, sok más is feljövőben van, amelyeket a kisebb befektetőknek érdemes megfontolniuk.

Melyik kriptovalutába fektessek, ha nagyon kevés pénzem van erre a célra?

A következő kriptovaluták árfolyama igen alacsony, így már kis befektetéssel is viszonylag nagyobb mennyiséget tudsz megvásárolni.

IOTA

Az IOTA egy kriptopénz és nyílt forráskódú elosztott főkönyv, amelyet a dolgok internetére (IoT) építettek. A tranzakciókat egy irányított aciklikus gráf segítségével tárolja a főkönyvében, amely potenciálisan jobban skálázható, mint a blokklánc-alapú elosztott főkönyvek. Az IOTA egy irányított aciklikus gráfot használ, amely potenciálisan jobban skálázható, mint a blokklánc-alapú elosztott főkönyvek.

A piacteret azért hozták létre, hogy az adatok megosztásának elősegítése érdekében a vállalkozások adatokat adhassanak el. A piactér ráadásul blokkmentes, ami azt jelenti, hogy minden hálózati tranzakció ingyenes. Az IOTA-t ezen tényezők miatt az egyik legjobb, 1 dollár alatti kriptovalutaként üdvözölték.

A magas kockázatuak

VeChain:

VeChain: Ha igazán olcsó kriptopénzt keresel, a VeChain talán tetszeni fog. A VeChain árfolyama árvákuumban van, 0,065 dollárig nincs jelentős támasza. Még a jelenlegi árszinten is, az eladások eszkalálódása jelentős veszteségeknek teszi ki a kitartó VET befektetőket. Ennek eredményeképpen a rövid távú portfólióstabilitás javítása és a jövedelmező jövő biztosítása érdekében előnyösebb, ha hagyjuk, hogy a digitális eszköz likvidálja az utolsó gyenge tulajdonosokat, tisztázva az árszerkezetet.

A VeChain, amely a lenyűgöző nevű VeChain Thor Blockchain pénzneme, a hálózaton belüli értékátvitelre szolgál. A VeChain Thor Blockchaint kifejezetten az ellátási láncok menedzselésére és az üzleti folyamatokra tervezték az elosztott főkönyvi technológia alkalmazásával.

BitTorrent

A BitTorrent valuta (BTT) egy kriptográfiai token, amelyet a BitTorrent protokoll kiterjesztéseként hoztak létre. A BTT érme kriptopénz platformját a protokoll képességeinek bővítése érdekében fejlesztik. A BitTorrent csapata például azon dolgozik, hogy az infrastruktúra ideális legyen harmadik fél dapp-fejlesztők, értékcsere, valamint biztonságos és gyors decentralizált adattárolás számára.

Dogecoin

Ez az érme egy kétes múlt után Elon Musk “Dodgemaster” becenevének köszönhetően újra felbukkant. Senki sem számított arra, hogy ez a 2013-ban létrehozott mémérme legális lesz, nemhogy a kriptovaluták toplistájára kerüljön. A DOGE, az Elon Musknak köszönhetően idén év elején ismertté vált érme a legolcsóbban megvásárolható kriptopénz 2021-ben.

A dogecoin jelenleg azon kriptovaluták közé tartozik, amelyeket sok elemző életképes befektetési lehetőségnek tart. A kriptopénz az elmúlt négy hónapban szárnyalt, 2021-ben több mint 8000 százalékos hozamot ért el. Az ellentmondásos kriptopénz átlépte az 50 rúpiás határt, ezzel a piaci kapitalizációja minden idők legmagasabb, 80 milliárd dolláros szintjére emelkedett.

Ha azt kérdeznéd tőlem, melyik kriptovalutába fektessek ha a legnagyobb kockázatot szeretném vállalni, akkor a te választásod a Dogecoin lesz (de inkább ne legyen….).

A legbiztosabb olcsó kriptók

Cardano (ADA)

Rugalmas hálózata és gyors tranzakciói miatt a Cardano várhatóan az egyik legnépszerűbb kriptovaluta marad. Charles Hoskinson (az Ethereum társalapítója) fejlesztette ki a Cardanót. A skálázhatóság, az interoperabilitás és a fenntarthatóság a legfőbb érvei közé tartozik. A legutóbbi frissítés végre lehetővé tette, hogy okosszerződéseket lehessen létrehozni a Cardano hálózatán.

A Cardano mindig is egy olyan vállalkozás volt, amely időt vesz igénybe, és fokozatosan valósítja meg a dolgokat. Ez az áremelkedés annak a legutóbbi frissítésnek köszönhető, amely lehetővé tette az intelligens szerződések építésének képességét, így a fejlesztők elkezdhettek dolgozni a dAppokon, számos új kriptovalután és a DeFi mezőn.

Ez az érme alacsony tranzakciós díjakkal és egy erős fejlesztőcsapattal is rendelkezik, amely a projekt teljes decentralizálásán dolgozik. A fejlesztők az okosszerződéseknek köszönhetően mostantól elkezdhetnek dolgozni a dAppokon, új kriptovalutákon, sőt a DeFi szektoron is.

Ha a szubjektív véleményemre lennél kiváncsi és azt kérdeznéd tőlem, hogy melyik kriptovalutába fektessek ami nem túl drága akkor én midnenképpen a Cardano-t javasolnám.

Polygon

A Polygon egy Ethereum-kompatibilis blokklánc interoperabilitási és skálázási platform. Továbbra is központi szerepet tölt be a MATIC token, amelyet a kormányzásra, a tétekre és a gázköltségekre használnak. A Polygon egy olyan keretrendszer, amely egymással összekapcsolt blokklánc-hálózatokat hoz létre.

Egy forradalmi oldallánc-megoldást használ az Ethereum néhány fő hiányosságának kiküszöbölésére, mint például az áteresztőképesség, a rossz felhasználói élmény (nagy sebességű és késleltetett tranzakciók) és a közösségi ellenőrzés hiánya. Az Ethereum réteg, a biztonsági réteg, a Polygon hálózatok rétege és a végrehajtási réteg az a négy réteg, amely a Polygon architektúráját alkotja. A Polygon projekt az egyik legújabb kísérlet a blokkláncok interoperabilitására és skálázására, és célja, hogy enyhítse az olyan projektek nyilvánvaló korlátait, mint a Polkadot és a Cosmos.

Akikben van fantázia

Basic Attention Token

A Basic Attention Token a digitális hirdetési iparág végletes hatékonysági hiányosságait és az adatvédelemmel való visszaéléseket kezeli. Egy ilyen viharos piacon a BAT meglehetősen stabil. Egy BAT ára 2018-ban és 2019-ben is állandó maradt, ami a jövőbeli potenciálját jelzi. A Basic Attention Token a Brave böngészőben hasznosított utility token, amelynek használata 2019 óta megugrott. Mindezek eredményeként a BAT az egyik legnépszerűbb kriptovaluta.

Stellar

A Stellar, egy nyílt forráskódú blokklánc fizetési rendszer natív kriptopénze a Lumen (XLM). A Stellar célja, hogy a blokklánc-technológia segítségével összekapcsolja a pénzügyi intézményeket és alacsony költségű tranzakciókat biztosítson a feltörekvő régiókban.

A Stellart 2014 júliusában alapította Jed McCaleb, egy régóta kriptopénzekkel foglalkozó vállalkozó, aki a Mt. Gox bitcoin tőzsdét építette, és társfejlesztője volt a Ripple Labs blokklánc-alapú fizetési rendszernek. A Stellar a tranzakciókat nem egy hagyományos bányászhálózat, hanem egy szövetségi bizánci megállapodás (FBA) módszerével érvényesíti.

Melyik kriptovalutába fektessek, ha kicsit drágább valuták is szóba jöhetnek?

Ha nem csak a „centes” kriptovaluták jöhetnek szóba, de az igazán nagyokba nem szeretnél fektetni akkor ezt a kategóriát neked állítottuk össze.

Uniswap (UNI)

Az Uniswap egy Ethereum-alapú DApp, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy Ethereum tokenekkel kereskedjenek likviditási poolokon keresztül. Az Uniswapnak két fő szolgáltatása van: a likviditás szállítása és felhasználása. Az Uniswap a DeFi keretrendszerben jelent meg, az UNI érme pedig 2020-ban. Hayden Adams, a Siemens korábbi gépészmérnöke 2018. november 2-án alapította az Uniswapot.

A protokoll okos szerződések alkalmazásával lehetővé teszi az Ethereum blokkláncon a kriptopénz tokenek közötti automatikus tranzakciókat. Annak ellenére, hogy még gyerekcipőben jár a piacon, az UNI érme máris jelentős mérföldköveket ért el, és mostanra a DeFi érmék közé került a csúcsversenyben. Mivel az Uniswapot nemrég úgy pozícionálták, mint az első decentralizált tőzsdét, amely lehetővé teszi a margin és a tőkeáttételes kereskedést, a piaci elemzők szerint ez az ár a várható potenciális növekedése alatt van.

Chainlink

A Chainlink decentralizált oracle hálózata hamisításbiztos bemeneteket és kimeneteket kínál komplex okos szerződésekhez bármely blokkláncon. A LINK piaci kapitalizációja nemrég meghaladta a 20 milliárd dollárt. A Chainlink ezzel a lépéssel megszilárdította helyét a Coinbase listájának 11. legértékesebb kriptopénzeként. A Chainlink harmadik fél adatait integrálja az intelligens szerződésekbe.

Az Ethereumon lévő intelligens szerződések mostantól más eszközárfolyamokra, globális eseményekre és API-hívásokra reagálnak. Az okosszerződések még okosabbá válnak a Chainlinkkel. A Chainlink (vagy Link) egy kriptovaluta- és orákulumhálózat, amely valós adatokat biztosít a blokkláncok számára. Ez az egyik elsődleges adatforrás, amelyet a decentralizált pénzügyi alkalmazások információinak táplálására használnak. A Chainlinket Szergej Nazarov alapította 2017-ben.

Akik bármikor kitörhetnnek a tömegből

EOS

Az okosszerződés-platform azt állítja, hogy másodpercenként több millió tranzakciót képes végrehajtani, miközben megszünteti a tranzakciós díjakat is. Az EOS biztonságos hozzáférést és hitelesítést, jogosultságokat, adathosztingot, felhasználás-ellenőrzést és dApp-internet csatlakozást biztosít. Bár az EOS jelentős ígéretekkel rendelkezik, az Ethereum a fő riválisa, és jelenleg népszerűbb.

Ethereum Classic

Az Ethereum Classic egy blokklánc-alapú elosztott számítási platform okosszerződés funkciókkal, amely nyílt forráskódú. Első tranzakcióalapú állapotátmeneteket használ egy nyilvános Ethereum Virtual Machine-en a Nakamoto konszenzus (EVM) módosított formájának támogatására. Az Ethereum Classic 2016-ban egy hálózati hack eredményeként jött létre.

Az eredeti Ethereum blokkláncot két részre osztották, a kettő közül az Ethereum Classic a régebbi, az Ethereum pedig a legújabb. Az intelligens szerződések olyan önállóan végrehajtó autonóm digitális alkalmazások, amelyek a “Code is Law” (a kód a törvény) alapelv alapján programozottan, önmagukban is futhatnak. Az automatizált bankjegykiadó automaták (ATM) és a Bitcoin-rendszer két példa az ilyen alkalmazásokra.

Melyik kriptovalutába fektessek, ha a legnagyobbakra akarok lőni?

Ebben a kategóriában a legdrágább ígéretes kriptovalutákat raktuk. Nagyon sok ígéretes versenyző van itt. A Bitcoin is ide tartozna, de mivel ő egy külön kategória, így ahogy a cikk elején említettük, őt kihagytuk jelenlegi ajánlásunkból.

Binance Coin

A Binance Coin (BNB) egy kriptopénz, amely a Binance kriptopénz tőzsdén használható kereskedésre és díjfizetésre. A Binance Exchange 2018 januárjában a világ legnagyobb kriptopénz tőzsdéje volt, másodpercenként több mint 1,4 millió tranzakciót bonyolított le. A valuta eredetileg az Ethereum blokkláncon alapult és az ERC 20 szabványt követte, de később a Binance lánc natív tokenjévé vált. A Binance Exchange 2021 áprilisától a világ legnagyobb kriptopénz-tőzsdéje, másodpercenként több mint 1,4 millió tranzakciót bonyolít.

Monero

A Monero (XMR) egy 2014-ben bevezetett, az adatvédelemre összpontosító nyílt forráskódú kriptopénz. Ezek a digitális valuták alapját képező blokkláncok a résztvevők tevékenységének nyilvános főkönyvei, amelyek a hálózat összes tranzakcióját megjelenítik. A Monero 2016-ban lényegesen gyorsabb növekedést tapasztalt a piaci kapitalizáció és a tranzakciós volumen tekintetében, mint bármely más kriptopénz, köszönhetően az adatvédelmi jellemzőinek.

A darknet piacokon való elfogadottsága, ahol a felhasználók különböző bűncselekményeket vagy egyéb jogellenes dolgokat vásároltak vele, táplálta ezt az emelkedést. A hash-funkciót proof of work mechanizmusként használják. A RandomX-et egy új valuta létrehozására és a bányászok jutalmazására használják a hálózat biztosításáért és a tranzakciók ellenőrzéséért.

A legnagyobb piaci kapitalizációval bíró (Ha a Bitcoint nem nézzük)

Íme a melyik kriptovalutába fektessek kérdés örök dobogósa.

Ethereum

Az Ether a második legnagyobb kriptopénz, amelyet 2015-ben állítottak elő, a piaci kapitalizációja 316 milliárd dollár. Az Ethereum blokklánc az okosszerződéseken alapul, amelyek lehetővé teszik az olyan decentralizált alkalmazásokat, mint a széles körben használt decentralizált pénzügyi szolgáltatások (DeFi). Az éter nem biztos, hogy olcsó vétel, de megéri a befektetést. Az Ethereum egy decentralizált, nyílt forráskódú blokklánc, amely lehetővé teszi a felhasználók számára az okos szerződések létrehozását.

A platform natív kriptovalutája az Ether (ETH). A Bitcoin után ez a második legnagyobb kriptopénz a piaci kapitalizáció tekintetében. A legszélesebb körben használt blokklánc az Ethereum. Az Ethereumnak tulajdonítják a ma decentralizált pénzügyek (DeFi) néven emlegetett rendszer megalapozását. Az Ethereum korai sikere miatt a blokkláncot ma már a DeFi iparág jelentős része használja.

 

Kapcsolódó cikkek:

Az Oldal Tetejére