Top 4 legjobb kriptovaluta amit most megvehetsz

A 4 legjobb kriptovaluta

A Bitcoin az elmúlt években a piac beszédtémája volt és sokan úgy vélik ez a legjobb kriptovaluta. A kriptovaluták de facto szabványává vált. A kriptovaluták közelmúltbeli felfutása bizonyára sok kisbefektető figyelmét vonzza el a hagyományos térből. Míg a Bitcoin nyilvánvaló választás a terület iránt melegedő befektetők számára, mások olcsóbb, de ígéretes altcoinokat keresnek, hogy portfóliójukat bővítsék. Azoknak, akik nem ismerik, az altcoinok egyszerűen ugyanúgy kriptovaluták és alternatívák a Bitcoinra. És mindegyik a saját szabályai szerint működik.

Mielőtt azonban elkezdenénk azt kérdezni magunktól, hogy “milyen kriptót vegyek ma?”, lépjünk egy kicsit hátrébb, és tegyünk fel egy egyszerű kérdést, mint például, hogy mik is azok a kriptovaluták, és ez talán jobb kiindulópont lehet. Azoknak, akik nem ismerik, a kriptopénz olyan virtuális pénz, amely tokenek vagy “érmék” formájában jelenik meg, amelyeket áruk és szolgáltatások vásárlására lehet használni.

A blokklánc-technológiát használja a decentralizált rendszereken keresztüli online tranzakciók biztosítására. A kriptovalutákat szinte mindig úgy tervezik, hogy mentes legyen a kormányzati beavatkozástól és ellenőrzéstől. És ez az alapvető szempont az, ami miatt ez az eszközosztály egyre népszerűbbé vált.

Még több intézményi befektető ugrik fel a kriptovaluták szekerére

A kriptopénz az év eddigi egyik legnagyobb pénzügyi sztorija volt. Úgy tűnik, hogy az árak az erős intézményi elfogadottság közepette egekbe szöknek. Az intézményi befektetők egyre inkább alternatív eszközosztályként tekintenek a kriptovalutákra.

Végül is a hozamukat akarják maximalizálni abban a nehéz befektetési környezetben, amellyel a részvénypiacon manapság szembesülünk. Láttunk több vállalkozást, például a Tesla, a PayPal és a Square lépéseket tenni a kriptovaluták tranzakciókra való elfogadására. Ez minden bizonnyal jó előjel az iparág számára.

A Bitcoin korai vásárlói hatalmas profitra tettek szert, feltéve, hogy kitartottak. Kérdezzd meg bármelyik befektetőt ma, ők is szeretnének belőle részesedni, ha nem lenne olyan drága. A kriptovaluták körüli felhajtás miatt úgy tűnik, nagy az esélye annak, hogy ezek a digitális eszközök potenciálisan a pénzügyi tranzakciók jövőjét jelenthetik.

Az intézményi szereplők egyre növekvő részvételével nem lehet, hogy most van itt az ideje, hogy a kriptovalutákat a portfóliódba tedd? Ha kíváncsi vagy, melyek a legjobb kriptovaluták, amelyeket most érdemes vásárolni [vagy eladni], vessünk egy pillantást a piac néhány forró nevére.

A 4 legjobb kriptovaluta

A jelenleg igen változó kripto piacon ha valaki azt mondja bármelyik kriptovalutára, hogy ez a legjobb, az nem feltétlenül fedi a valóságot. Az egyik nap még fent van egy Coin a másik nap lent és nem lehet tudni hol fog kilyukadni. Így hát a pontosítás kedvéért mielőtt gondolkodás nélkül befektetnél bármelyikbe, mondjuk azt, hogy ez a négy egyik legnépszerűbb és hatalmas port kavart kriptovaluta jelenleg a piacon.

Ethereum, a legjobb kriptovaluta ha a piaci kapitalizációt nézzük

Mi repíti most a második legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptót, az Ethereumot a Holdra? Ez csak hype, vagy van valami más is? Persze, a spekulációs láz a nem-fungible tokenek (NFT-k) és a közelgő blokkláncfrissítések miatt korábban is táplálta az Ethereum parabolikus mozgását. A legutóbbi hullámzás mögött álló másik katalizátor az altcoin platformjának növekvő használata a decentralizált pénzügyi (DeFi) alkalmazásokban.

Jelenleg, bár vannak konkurens blokkláncok, amelyek azt állítják, hogy gyorsabban és alacsonyabb díjakkal tudják feldolgozni a tranzakciókat, az Ethereum még mindig a legnagyobb és legmegfelelőbb blokklánc a DeFi számára. És ahogy egyre több alkalmazás kerül fel a blokkláncra, jó esély van arra, hogy az Ethereum lesz az elsődleges platform. És úgy tűnik, hogy ez az egyik fő ok, ami az ETH-t érdekessé teszi mind a rövid, mind a hosszú távú befektetők számára.

Cardano, legjobb kriptovaluta ha a teljesítést nézzük

A következő, a piacon az egyik legjobban teljesítő kriptovaluta a Cardano. Kezdetnek a vállalat vállalati platformja ismerteti, hogy a Cardano hogyan épít olyan platformot, amely alkalmazkodik az oktatásban, a kiskereskedelemben, a pénzügyekben és az egészségügyben való felhasználáshoz. Ezek az iparágak egy közös vonással szembesülnek, amely visszahúzza őket a hatékony működéstől. Ez pedig az, hogy nagyfokú centralizációval rendelkeznek. Ismerjük az egyik fő okot, amiért egyes kriptókból hiányzik a tömeges elfogadás. Ez az alacsony vagy nulla valós alkalmazások miatt van.

Április 29-én az IOHK, a Cardano mögött álló vállalat bejelentette, hogy a Cardano blokklánc technológiáját Etiópia oktatási rendszerének megújítására fogják használni. A Cardano technológiájának felhasználásának egyik fő előnye, hogy a rendszer egy hamisításbiztos rendszert hoz létre a 3500 iskola ötmillió diákjával kapcsolatos információk rögzítésére. Nem lepődünk meg ha sokakhoz hasonlóan téged is elkezdett izgatni a Cardano, az erős kilátásai és valós alkalmazása miatt. Egyetértesz azzal, hogy nagy szerepet fog játszani a DeFi mozgalomban?

DogeCoin. Egy “Shitcoin” a legjobb kriptovaluta listán?

Míg a fenti nevek igen nagy port kavarnak a kripto témában addig a Dogecoin még ennél is nagyobb vihart kavart. Valójában valaki meggazdagodhatott volna, ha az év eleje óta a “mém” érmébe fektetett volna. Elvégre a DOGE több mint 12 000%-ot emelkedett az év eddigi részében.

A Dogecoin tulajdonosok a Dogecoin-t áruk és szolgáltatások vásárlására vagy más valutákra való cserére használhatják. A tulajdonosok arra is használják a Dogecoin-t, hogy “borravalót” adjanak azoknak az internetező társaiknak, akik nagyszerű tartalmakat hoznak létre vagy osztanak meg.

A legutóbbi rally a Tesla vezérigazgatójának, Elon Musknak a hétvégi, NBC “Saturday Night Live” című műsorának vendéglátója előtt jött. Musk már régóta dicséri a digitális tokent az 52 millió Twitter-követőjének. Ezért nem meglepő, hogy sokan reménykednek abban, hogy a kriptopénzt élőben is megemlíti a televízióban. Érdemes felhívni a figyelmet arra, hogy mielőtt megvásárolnád a dogecoin-t abban a reményben, hogy kihasználod annak hatalmas nyereségét, a népszerűség és a megbízhatóság nem feltétlenül jár kéz a kézben.

A dogecoin vásárlása a jelenlegi szinteken rendkívül kockázatos vállalkozás. Egyesek “shitcoinnak” is nevezik. Az én konzervatív véleményem az, hogy ne fektess be úgy ebbe pénzt, hogy nem vagy felkészülve arra, hogy esetlegesen teljesen elveszíted. Habár nagy nyereséget hozhat, vannak nála sokkal megbízhatóbb valuták is amik mögött valódi érték is van.

Binance Coin, ami még sok meglepetést tartogathat

A Binance Coin-t (BNB) 2017-ben indította el a világ legnagyobb volumenű kriptopénz tőzsdéje, a Binance. Az érme használható a Binance tőzsdén felmerülő tranzakciós díjak kifizetésére vagy egyszerűen csak más kriptovalutákra történő kereskedésre. A Bitcoin kiváló értéktárolónak bizonyul, a Federal Reserve ellentétes megjegyzései ellenére.

De a BNB érme a puszta értékén túl is szolgál egy célt. Mindannyian tudjuk, hogy az Ethereum nagy szerepet játszott az NFT-őrület táplálásában. De az ETH nem az egyetlen kripto, amelyik az NFT-re játszik. A BNB itt is szerepet kíván játszani.

A kriptotőzsde elárulta, hogy saját piacteret vezet be, ahol a felhasználók NFT-ket hozhatnak létre, vásárolhatnak és adhatnak el a platformján. A kereskedési platform két piacot működtetne: egy prémium helyszínt a csúcs aukciók és kiállítások számára, valamint egy standard kereskedési piacot, amelyet bárki használhat új tokenek verésére. A tőzsde úgy keres pénzt, hogy részesedést vesz az aukciók bevételéből. Emellett feldolgozási díjat számít fel minden kereskedési tevékenységért. Amennyiben a kriptotőzsde képes lesz jól végrehajtani az NFTs tervét, az nagyon is új bevételi forrást nyithat a vállalat számára.

 

Kapcsolódó cikkek:

Az Oldal Tetejére