Top 5 kriptovaluta bányász gép a piacon

top 5 kriptovaluta bányász gép

A Bitcoin, az Ethereum és a különböző más altcoinok égbe szökő értékének köszönhetően hatalmas kereslet mutatkozott a legjobb kriptovaluta bányász gép, bányász rigek iránt. Tehát, ha a piacon van egy ilyen, akkor érdemes alacsonyra tenni az elvárásokat és magasra a költségvetést.

A jó hír az, hogy ha óvakodsz attól, hogy pénzt költs valamire, ami csak bányászatra képes, akkor a legjobb bányász asztali PC megvásárlásával megspórolhatsz egy kis pénzt. Ezek az asztali számítógépek más mindennapi feladatokra, például munkára és játékra is használhatók, ami azt jelenti, hogy egy csúcs PC-t kapsz, amellyel a bányászat mellett más dolgokat is csinálhatsz.

Ha van némi extra készpénzed, és hajlandó vagy pénzt költeni egy dedikált bányászgépre, amelyeket kifejezetten egyetlen célra terveztek, akkor egy ASIC Rig lesz számodra a legjobb választás. A legjobb bányászati rigeket úgy tervezték, hogy a maximális munkaterhelés-specifikus teljesítményt hozzák ki belőlük. Csak azt tartsd szem előtt, hogy más feladatokra nem fogod tudni használni.

A lentebb felsorolt kész rigekkel Bitcoin-t, míg a pc-s opciókkal altcoinokat tudsz bányászni. Fontos megjegyezni, hogy ha komolyan gondolod a bányászatot, akkor egy rig, vagy egy ilyen csúcsteljesítményű asztali számítógép se fogja elérni a kívánt eredményt.

Kell egy kriptovaluta bányász gép, de mit is bányásszak?

A Bitcoin bányászat annyira megnehezedett, hogy ha komoly profitot szeretnél elérni vele, akkor inkább óva intenélek tőle. Ha pedig az egyéb kriptovalutákból szeretnél nagy profitot bezsebelni akkor a lentebb felsorolt kriptovaluta bányász gép-ek is csalódást fognak okozni. Ha komoly bányász szándékaid vannak akkor mindenképpen egy GPU alapú rigben gondolkozz, ami gyakorlatilag egy számítógép sok videókártyával.

Ez azonban kicsit komolyabb szaktudást kíván. Így azt javaslom jobban nézz utána ha komolyabban érdekel a bányászat. Ha viszont csak szeretnél egy kis plusz jövedelemhez jutni, miközben másra is tudod használni a számítógépedet, akkor a lentebb felsorolt gépek tökéletesen ki fogják elégíteni az elvárt igényeket.

Az alábbiakban a legjobb bányász rigek és kriptovaluta bányász gép-ek (PC-k) közül válogatuk össze a szerintünk legjobb opciókat. Lehet, hogy jelenleg kicsit nehezebb hozzájutni, de egy kis szerencsével összejöhet, mi pedig segítünk neked, hogy megtaláld számodra a legideálisabbat.

1. Alienware Aurora R11 Gaming Desktop

A csúcsminőségű teljesítménynek ára van

SPECIFIKÁCIÓ

 • CPU: Intel i7-10700KF
 • GPU: NVIDIA GeForce RTX 2080 Super 8GB GDDR6
 • RAM: 16GB DDR4 XMP
 • Tároló: 512GB SSD + 1TB SATA HDD
 • ÁRA: 2,500 – 3,000 dollár között

Az Alienware Aurora R11 Gaming Desktop kiváló választás egy játékos asztali PC-nek, és egyben az egyik legjobb bányász PC is amit készen megvásárolhatsz, köszönhetően a benne található erős komponenseknek, köztük az Intel i7-10700KF processzornak, amely 8 magot kínál 16 szálakkal a többfeladatos munkavégzéshez. Fontos, hogy mivel az altcoin bányászat lelke a VGA, így az NVidia 2080-as GPU remek lehetőséget biztosít a bányászatra. A szemet gyönyörködtető vázban rengeteg hely van, ha szükség lenne egy kis erősítésre, bár az Alienware összes termékéhez hasonlóan ez elég drága.

2. Bitmain S17 Pro kriptovaluta bányász gép

Magas teljesítmény és hatékonyság jellemzi

SPECIFIKÁCIÓ

 • Teljesítmény: 56TH/s 2520W

A Bitmain Antminer S17 Pro az egyik legjobbnak hirdetett nagy teljesítményű Bitcoin bányászgép, és három különböző üzemmóddal rendelkezik a fejlett bányászathoz: normál üzemmód, alacsony energiafelhasználású üzemmód és turbó.

Bár az ASIC 56 TH/s-os csúcs hashráttal rendelkezik, időnként az alacsonyabb üzemmódokban kell futtatnod, hogy elkerüljd a túlmelegedést. Ennek ellenére az S17 Pro az egyik leghatékonyabb ASIC bányász, a 93,88±10%-os energiahatékonyságával. Azonban a magas népszerűség miatt jelenleg nincs raktáron, és várjuk, hogy a Bitmain újra feltöltse a modellt és új árat hirdessen.

3. Antminer D3 kriptovaluta bányász gép

ASIC bányász gép

SPECIFIKÁCIÓ

 • 19,3GH/s 1200W

Az alkalmazásspecifikus integrált áramköri chipek (ASIC) abban különböznek a többi bányászati rendszertől, hogy nem használnak GPU-t a bányászathoz, ami azt jelenti, hogy az ár és az energiafogyasztás csökken. Emellett gyorsabban képesek megoldani a Bitcoin blokkokat, ami azt jelenti, hogy mindenképpen érdemes velük foglalkozni.

Az Antminer D3 egy ASIC bányász a Mineshop.eu-tól egy jó középkategóriás bányász, amely 19,3 GH/s-os bányászsebességgel rendelkezik (±5%-os eltérés várható). Bár az energiafogyasztása magas, 1200 W, 93%-os hatékonyságot állít, így mindenképpen megfontolandó, ha a hely szűkös.

4. MSI MPG Trident AS 10SC-1208US SFF Gaming Desktop

Egy nagyszerű bányász PC a folyamatos bányászathoz

SPECIFIKÁCIÓ

 • CPU: Intel i7-10700F
 • GPU: NVIDIA GeForce RTX 2060 Super
 • RAM: 16GB
 • Tároló: 1TB SSD
 • ÁRA: 2,600 – 3,200 dollár között

Ez egy másik fantasztikus gamer PC, amely sokoldalú bányászati PC-ként is használható. Nagy teljesítményű összetevőinek köszönhetően jó hozamot fogsz elérni, ha bányászatra állítod be, és a kiváló hűtőrendszerének köszönhetően hosszú ideig is működhet túlmelegedés – vagy túl nagy zaj – nélkül. Ez egy újabb drága kiadás, de “gyorsan megtérülhet”, ha vegyíted a kellemest a hasznossal.

7. Corsair One i160

Egy ragyogó modern gamer PC bányászathoz

SPECIFIKÁCIÓ

 • CPU: Intel Core i9-9900K
 • GPU: NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti
 • RAM: 16GB – 32GB
 • Tároló: 480GB M.2 SSD + 2TB HDD
 • ÁRA: 3,200 – 3,500 dollár között

A Corsair One néhány évvel ezelőtti megjelenése óta a legjobb játékos PC-k közé tartozik, a Corsair One i160 pedig az Nvidia Turing grafikával és az Intel Coffee Lake Refresh processzorokkal csak a következő szintre emeli a dolgokat. Ha van rá kereted, akkor ez egy zseniális bányász PC, mivel a legújabb és legerősebb játéktechnológiát egyesíti magában, ami viszont fenomenális bányászati teljesítményt biztosít. Ha játszani is szeretsz, akkor ez egy zseniális, de drága választás lehet.

 

Kapcsolódó cikkek:

Az Oldal Tetejére