Top 6 mód ingyen kriptovaluta szerzéshez

6 módszer ingyen kriptovaluta szerzéshez

Az ingyen kriptovaluta szerzésének ma már rengeteg módja van. De mi is kellet ahhoz, hogy ide eljussunk? A kriptopénz manapság mindenhol jelen van. Nyisd meg a kedvenc technikai vagy pénzügyi weboldaladat, és máris ott van. Nézd a híreket, és máris ott van. Beszélj munkatársaiddal, barátaiddal és családtagjaiddal, és máris ott van.

Bár ez a figyelem nagyszerű a kriptovaluta-ipar számára, ez elkerülhetetlenül azt jelenti, hogy a bitcoin és más digitális valuták beszerzése egyre drágábbá válik. De bármennyire is magasra szökik a bitcoin ára, még mindig van mód arra, hogy ingyen kriptovalutát keressünk. Ezek többsége megkövetelheti, hogy regisztrálj egy szolgáltatásra (így vitathatatlanul nem teljesen “ingyenesek”). Viszont különböző eszközöket kínálnak arra, hogy minimális költséggel fokozatosan növelje kriptopénz-állományodat.

Ingyen kriptovaluta jutalmak szerzésével

A fintech és a kripto világa kezd összeolvadni, és ennek az átfedésnek az egyik előnye, hogy úgy tűnik, minden hónapban egy új start-up cég kínál valamilyen hitel- vagy betéti kártyát, amely kriptopénzben nyújtott cashback jutalmakat kínál. A Fold kripto startup például az elsők között kínált olyan Visa betéti kártyát, amely bitcoinnal jutalmazza a felhasználókat a résztvevő kiskereskedőknél végzett vásárlásokért.

Ezt hamarosan olyan cégek követték, mint a Gemini kriptotőzsde és a BlockFi hitelező, amelyek azóta hasonló ajánlatokat vezettek be. Még olyan jelzáloghitel is létezik, amely akár 3100 dollár készpénzvisszatérítést kínál bitcoinban, miután a Mogo elindította Kanadában. A Gemini kártyája akár 3%-os visszatérítést is kínál a kártyabirtokosoknak bitcoinban és más kriptovalutákban. Így bár a jutalmak nem változtatják meg az életedet, de ha rendszeresen használod a kártyákat, akkor felhalmozódnak.

Airdrops, az ajándékozás módszere

Bár az airdropok ma már nem olyan gyakoriak, mint néhány évvel ezelőtt, nagyszerű lehetőséget kínálnak arra, hogy ingyenesen kapj új kriptovalutákat. Alapvetően az airdrop az, amikor egy új blokkláncplatform fejlesztői elajándékozzák az adott platform natív kriptóját, hogy növeljék az elfogadottságot és létrehozzanak egy felhasználói közösséget.

Aligha garantált, hogy a kapott új kriptopénz végül értékessé válik, de mivel olyan viszonylag nagy kriptók, mint a Stellar, a NEM és a Decred is átesett már saját airdropokon, a résztvevők egy kis kisebbségének szerencséje lesz.

Vannak különböző weboldalak, amelyek adatbázist vezetnek a közelgő airdropokról, például az airdrops.io és az airdropalert.com. Ezek részletesen tájékoztatnak minden egyes platformról, amely saját airdropot tervez, így te magad is megtudhatod, hogy mi az esály arra, hogy a kriptovalutáik valaha is értékessé válnak.

Tőzsdei adományok, az ingyen kriptovaluta egyik legjobb mószere

Attól függően, hogy melyik kriptopénz-tőzsdét használod, előnyödre válhat, ha egy promóciós ajándékozásban részesülsz. A legjelentősebb példa erre a Binance, a világ legnagyobb tőzsdéje a kereskedési volumen tekintetében.

A Binance rendszeresen tart valamilyen ajándéktárgyakat, főként a saját BNB tokenjére. Az ilyen adományok azonban általában valamilyen feliratkozással vagy bizonyos mennyiségű kereskedés teljesítésével járnak. Tehát bizonyára lehet azzal érvelni, hogy ezek nem igazán ingyenesek. A Coinbase, a világ egyik másik legnagyobb tőzsdéje szintén szervez saját ajándékozási programot. Az ő esetében kis jutalmakat biztosít kriptóban az oktatási platformjával való foglalkozásért.

Adományok szerzése

Ha kreatív típus vagy, akinek saját blogja vagy weboldala van, az ingyenes kriptopénz keresésének egyik módja, ha valamilyen adományozási oldalt vagy lehetőséget hozol létre a webhelyeden. Ha közzéteszed a Bitcoin-tárcád nyilvános címét, és adományokat kérsz, lehet, hogy a legnagyobb rajongóid közül néhányan végül egy kisebb összegű bitcoint küldenek neked.

Ma már rengeteg jótékonysági szervezet teszi ezt, ahogyan sok-sok blogger, újságíró és kutató is. Persze az ingyenes bitcoin vagy kripto technikailag fizetség a munkádért, de lehet, hogy másképp nem kaptad volna meg, így úgy tehetsz, mintha ingyen lenne.

Staking (Tétgyűjtés). A valóban ingyen kriptovaluta

Egyre több kriptovaluta – Tezos, Algorand, Icon – biztosítja a hálózatát egy tétnek nevezett folyamaton keresztül. Ennek során a felhasználók a tranzakciók érvényesítéséhez felteszik érméiket, amiért ugyanezek a felhasználók kamatot kapnak a fáradozásukért.

A tétgyűjtés nagyon nagy méreteket fog ölteni, mivel az Ethereum még ebben az évben megkezdi a tétgyűjtést ugyanis a POW protokollról átálnak a POS protokollra. Tehát az átállást követően nem lehet bányászattal Etereumot szerezni.

Ezt mindenképpen vedd figyelembe, ha a magas Etereum ár miatt szeretted volna elkezdeni a bányászatot. Az olyan kriptotőzsdék, mint a Binance és a Coinbase, tétgyűjtési szolgáltatásokat kínálnak a felhasználóknak. Pontosan azért hogy ne kelljen közvetlenül maguknak a blokkláncokkal foglalkozniuk.

Forks, az ingyen kriptovaluta szerzés szerencsén alapuló módszere

A “fork” az, amikor egy kriptopénz két különböző verzióra válik szét, általában azért, mert a fejlesztők nem tudnak megegyezni egy új szoftverfrissítésről. Így ahelyett, hogy megegyeznének, az egyik csoport úgy dönt, hogy marad a platform meglévő verziójánál (például a Bitcoin vagy az Ethereum). A másik csoport pedig úgy dönt, hogy új frissítést indít (például a Bitcoin Cash vagy az Ethereum Classic).

A forks egy másik módja az ingyenes kriptopénzszerzésnek, bár ezeket nem igazán lehet megjósolni, és nagyon ritkák. Ezek “ingyenes” kriptopénzt biztosítanak, mivel a már létező érme tulajdonosai általában az eredeti kriptóban lévő részesedésüknek megfelelő mennyiségű új kriptót kapnak az új kriptóból.

Ez történt például a Bitcoinnal, amikor 2017-ben Bitcoin Cash-é forkolták. A bitcoin tulajdonosai ugyanannyi bitcoin cash-t kaptak, ami akkoriban körülbelül 767 dollárt ért. Sokan azonnal eladták, aminek következtében az árfolyam 200 dollárra zuhant.

Nem ingyenes kriptopénz

Számos más módja is van a kriptopénz megszerzésének (a tényleges vásárláson kívül). Valójában tényleg túlzás lenne azt állítani, hogy ezek ingyenesek. Például bizonyos cégek (szinte kizárólag a kriptopénz szektorban) kriptovalutában fizetik ki az alkalmazottaikat, bár ez nyilvánvalóan számos munkaórával jár.

Hasonlóképpen, kriptovalutákat bányászhatsz te magad is, ami alapvetően azt jelenti, hogy számítástechnikai hardvert használsz a kriptovaluta-tranzakciók megerősítésére. Bár a kisebb kriptók némelyikét az emberek saját személyi számítógéppel is bányászhatják, ez ismét idővel és jelentős munkával (és árammal) jár, így vitathatatlanul nem ingyenes.

Számos olyan közösségi hálózat is létezik (pl. Steemit, Publish0x), amely jutalmat kínál a felhasználóknak a tartalmak közzétételéért vagy akár olvasásáért. De ismét csak időt és energiát kell befektetni ebbe, így hacsak nem olyasmi, amit már most is szívesen csinálsz, akkor nem igazán ingyenes.

Ezeket a kifogásokat félretéve, valóban egyre több módja van annak, hogy kriptovalutát keressünk anélkül, hogy ténylegesen kereskednünk kellene vele. És bár ezek nem biztos, hogy hatalmas kriptotartalékokhoz juttatnak, de mindenképpen növelhetik a volumenedet, ami egyszer akár még sokat is érhet. Gondoljunk csak arra az elhíresült esetre amikor anno egy férfi pizzát vett a Bitcoinján. Ha inkább megtartotta volna ma ár dollármilliomos lenne.

 

Kapcsolódó cikkek:

Az Oldal Tetejére