Top 9 kriptovaluta pénztárca, segítünk választani.

Hardveres és szoftveres kriptovaluta pénztárca

Bár sokan azt feltételezik, hogy a kriptovaluta pénztárca kriptót tárol, ez nem így van. A kriptovalutákat valójában a blokkláncon, a globális decentralizált adatbázisban tárolják. Minden kriptopénz tárca rendelkezik egy egyedi címmel, ahol megtalálható a blokkláncon, hasonlóan egy postaláda gps koordinátáihoz. A kriptotárcák tárolják a privát kulcsot, amely ennek a blokklánccímnek a feloldásához szükséges, hasonlóan a kulcshoz, amely a postaláda alját nyitja.

Szeretnéd valóban birtokolni a kripto befektetéseidet? A saját kriptotárca a válasz. A kriptotárcák számos formában léteznek, beleértve a webes, mobil, asztali, papír és hardvertárcákat. Nem számít, hogy milyen típusú pénztárcát választasz, mindegyik ugyanazt a funkciót szolgálja. Attól függően azonban, hogy mire tervezed használni a kriptopénzedet, egyes tárcák jobban működhetnek, mint mások.

Hardveres vs. szoftveres kriptotárcák

A hardveres és a szoftveres tárcák egyaránt tárolják azokat az információkat (privát kulcs), amelyek hozzáférést biztosítanak a kriptoeszközökhöz a blokkláncon. A hardveres tárcák olyan fizikai eszközök, amelyek offline tárolják a kriptopénzedet. A Ledger Nano X, a Trezor Model T és a SafePal S1 népszerű nevek a hardvertárca-iparban.

A hardvertárcákat tartják a kriptopénz tárolásának legbiztonságosabb módjának. Ez a legjobb választás, ha jelentős összegeket fektetsz be, és nem tervezel rendszeresen kereskedni vele. A szoftvertárcák olyan alkalmazások, amelyeket letölthetsz a számítógépedre vagy mobileszközödre.

A szoftvertárcák a hardvertárcákhoz hasonlóan működnek, de gyakran az internethez kapcsolódnak. Az internetre csatlakoztatott pénztárca, más néven forró pénztárca, sokkal érzékenyebb a privát kulcs kiszivárgására.

A forró tárcákat általában kisebb, aktív használatra szánt pénzösszegek tárolására használják, míg a hardvertárcák inkább bankszámlaként működnek.

A kriptovaluta pénztárca típusai

 • Forró tárcák: Az ilyen típusú pénztárcák olyan kulcsokat használnak (a kriptográfia egy formája, olyan, mint egy jelszó), amelyeket egy olyan eszközön hoztak létre vagy tárolnak, amely hozzáféréssel rendelkezik az internethez. A forró tárcák nagy hasznosságot kínálnak, de gyakran kevésbé biztonságosnak tekintik őket, mint a hideg tárcákat.
 • Hideg pénztárcák: A hideg tárcák olyan eszközön létrehozott kulcsokat használnak, amelyek soha nem férnek hozzá az internethez. A hideg tárcákat hardvertárcáknak is nevezik, amelyek olyan tárcák, amelyek fizikai eszközöket használnak a kriptók tárolására.
 • Hostolt pénztárcák: Ezek egy másik szerveren élnek, amelyet nem te irányítasz. A hosztolt tárcák vonzó célpontok a hackerek számára, mivel a hosztolt tárcák a szerveren lévő tárcák összes pénzét tárolják. A hosztolt pénztárcák különböző szintű védelmet nyújtanak, sőt, egyesek még biztosítottak is 3. fél által, ezért fontos, hogy tisztában legyél azzal, hogy a hosztolt pénztárca mit kínál.

Mit kell keresni egy kriptotárcában?

A kriptotárca kiválasztásakor a legnagyobb tényező, amit figyelembe kell vennie, a tárca biztonsága. Azonban az, hogy hogyan tervezed használni a tárcát, egy másik nagy tényező, amikor eldöntöd, hogy milyen tárolási megoldást használj.

Ha azt tervezed, hogy megvásárolod és hosszú távon tartod a befektetésedet, akkor valószínűleg egy hardvertárca a legjobb választás.

A kockázatok kezelésének szilárd stratégiája, ha korlátozod a kevésbé biztonságos platformokon, például tőzsdéken keresztül elérhető pénzeszközök számát, miközben a pénzeszközök nagy részét egy biztonságosabb tárcában tartod valahol offline.

Akár több pénztárcát is választhatsz, hogy csökkentsd a kockázatot.

Biztonság

2-faktoros hitelesítés: A 2-faktoros hitelesítés, más néven 2FA egy másik módja a személyazonosságod ellenőrzésének, amikor bejelentkezel a kriptotárcádba.

Ha valaki ismeri a jelszavadat, vagy számos módszerrel sikerült az feltörnie, akkor is át kell esnie a hitelesítés második szintjén, amely jellemzően egy, a telefonodra küldött kód, amelyet be kell írnod egy bejelentkezési mezőbe, mielőtt hozzáférést kapnál a tárcához.

Több aláírás támogatása: Bizonyos esetekben egy kriptotárca több ember tulajdonában van, például üzleti partnereké. A több aláírás támogatása azt jelenti, hogy a tárca biztonságát úgy állíthatod be, hogy a hozzáférés engedélyezése előtt több kulcsra legyen szükség.

Ez megakadályozza, hogy bármelyik személy jogosulatlanul költse el a pénzt, vagy átutalja azt egy másik pénztárcába.

Kriptovaluta pénztárca segédprogram

Kriptotőzsdék mint kriptotárcák: Számos kriptopénz-tulajdonos használja a Coinbase-t vagy más tőzsdéket egyszerre tőzsdeként és kriptotárcaként is. Sokan a Coinbase-t választják, mivel számos tokent kínál, lehetővé teszi a fizetéseket, a vásárlást, az eladást és még a kereskedést is a GDAX platformján keresztül.

Ráadásul a Coinbase a felhasználók pénzeszközeinek többségét hideg tárolóban tárolja, ami olyan szintű biztonságot nyújt, amivel más tőzsdék nem rendelkeznek.

Mobil pénztárcák: Bár kényelmes, a mobil kriptotárcák a potenciális biztonsági sebezhetőségek egyedi sorát hozzák létre. Először is, a telefonok gyakran elvesznek vagy elromlanak. Ha a pénztárca kulcsa csak a telefonon van tárolva, akkor egy törött vagy elveszett telefon miatt a pénztárca véglegesen elérhetetlenné válhat.

Egyes mobil tárcák, például a Coinbase és az Argent azonban lehetőséget kínálnak a tárca visszaállítására, ha baleset történik. A magmondatok segítségével hozzáférhetsz a kriptopénzedhez, ha a tárcád elveszett, ellopták vagy eltört. Fontos, hogy a seed phrase-t biztonságos helyen tárold, és ha különösen biztonságoscentrikus vagy, akkor a seed phrase-t 1-nél több helyen fogod tárolni.

A legjobb módja a magkifejezés tárolásának egy papírlapon, amelyet biztonságos helyre zársz.

Több pénznemű vs. egy pénznemű pénztárcák: Sok kriptopénz tulajdonos több mint 1 féle kriptopénz tulajdonosa. Az egyes valutatípusokhoz külön tárca fenntartása zavarossá válhat. Ma már kaphatók olyan pénztárcák, amelyek többféle pénznemet is támogatnak, például a Ledger Nano S és a SafePal S1.

Hardveres tárcák kontra Exchange tárolás

Ha nem használsz kriptotárcát a kriptopénz tárolására, akkor a kriptotőzsdére kell bíznod a privát kulcsok tárolását. Bár a kriptódat tőzsdén tartani nem ajánlott, az olyan tőzsdék, mint a Coinbase és a Gemini viszonylag biztonságosak a biztonsági résekkel szemben. A múltban azonban nagy tőzsdéket, köztük a Binance-t és a Bitfinexet is megtámadták.

Íme néhány előnye és hátránya, amit érdemes figyelembe venned, amikor eldöntöd, hogy hardveres kriptotárcát használj-e:

A hardveres kriptovaluta pénztárca használatának előnyei

 • Hihetetlenül nehéz feltörni, ha offline tárolják őket
 • Teljes kontroll a kriptód felett
 • Névtelenebb, mint a kriptotőzsdék

A hardveres kriptovaluta pénztárca használatának hátrányai

 • Időbe telik, amíg a kriptopénzed a hardvertárcából a tőzsdére kerül, így nem tudsz vele olyan könnyen kereskedni.
 • A hardvertárcák pénzbe kerülnek, míg a legtöbb szoftvertárca ingyenes.
 • A fizikai tárca elvesztésének kockázata

Az 5 legjobb hardveres kriptovaluta pénztárca

1. Ledger Nano S

A Ledger cég nagy lépéseket tett 2014-es alapítása óta. Tökéletes mindenkinek, aki komolyan gondolja a kriptopénz tárolását. A LED-kijelzővel a fizetés érvényesítéséhez és a PIN-kód megerősítéséhez a kézi eszköz kényelmes és biztonságos. A biztonság egy másik módjaként a Ledger Nano S 2-faktoros hitelesítéssel is rendelkezik.

Az eszköz saját operációs rendszerrel, BOLOS-szal rendelkezik, amely támogatja a Windows (7+), Mac (10.8+) és Linux operációs rendszereket. A hardver a legjobb kriptovaluták sokaságát támogatja, és az USB-kompatibilitáson keresztül könnyen használható.

Az eszköz egyetlen hátránya, hogy a számítógépnek internetkapcsolattal kell rendelkeznie, és kizárólag a Google Chrome-ot kell futtatnod ahhoz, hogy minden alkalmazás működjön. A Ledger weboldala több mint 1 000 000 világszerte eladott eszközzel büszkélkedhet.

2. Trezor One

A SatoshiLabs által készített Trezor One-t a Cseh Köztársaságban tervezték és készítették kriptopénz-pártiak és egy kiváló kiberbiztonsági csapat. Csehül a trezor szó szerint “páncélterem”-nek fordítható. A Trezor csapatának tulajdonítják az első modern kriptográfiát használó hardveres pénztárca kifejlesztését kriptovaluták számára.

A könnyen kezelhető kezelőfelülethez LED-kijelzőt, valamint a tárcához való hozzáféréshez PIN-kódot biztosít. Még nagyobb biztonságot nyújt, hogy az eszközök a vásárlás igazolásakor 2-faktoros hitelesítés használatára kérnek.

Az egyedi hardver kompatibilis Windows, Mac és Linux rendszerekkel, és több mint 500 lehetséges alt-érmét kínál a tartáshoz és a kereskedelemhez. Mint minden más hardvertárcához hasonlóan, az eszközhöz is szükséges, hogy a számítógéped csatlakoztatva legyen az internethez, és USB-n keresztül csatlakoztatva legyen.

3. Trezor T modell

Ha csak egy kicsivel több pénzt akartál költeni digitális eszközeid védelmére, nézd meg a Trezor Model T-t. A Satoshi Labs innovatív, második kiadású hardveres kriptotárcáját a jobb kezelhetőség és a biztonsági intézkedések érdekében újratervezték. A legnagyobb különbség az eredetihez képest a könnyen kezelhető érintőképernyős felületen van.

Ennek egyetlen hátránya, hogy ez az egyetlen módja az eszközzel való interakciónak. A T-modell ugyanúgy rendelkezésre áll körülbelül 500 különböző érme, miközben több biztonsági réteggel bővült. Még a készülék USB-n keresztül történő csatlakoztatásához is meg kell adnod egy PIN-kódot.

A PIN-kód megadására csak egy esélyed van, mivel minden egyes alkalommal, amikor rosszul adod meg, kizárnak a rendszerből egy bizonyos időre, ami a 2-es hatványán áll. A Model T a szokásos biztonság mellett egy 12 szavas mag-helyreállítási kártyát is tartalmaz, amely lehetővé teszi, hogy biztonsági másolatot készíts az érméidről, ha elfelejtenéd a jelszavadat.

Összességében a Satoshi Lab Model T tűnik a favoritnak, eltekintve a magasabb árcédulától.

4. SafePal S1

Egy gyors és hordozható lehetőséget keresel kriptovalutáid nyomon követésére és kezelésére útközben? Mindenképpen vedd fontolóra az átfogó SafePal S1 pénztárcát. A hitelkártya méretű SafePal pénztárcát könnyedén magaddal viheted, bárhová is utazol.

Érméid és tokenjeid átviteléhez helyi QR-kapcsolat segítségével csatlakozz a SafePal alkalmazáshoz – nem kell kockáztatnod érméidet azzal, hogy nyilvános Wi-Fi-hez csatlakozol vagy Bluetooth-eszközt használsz.  A legjobb az egészben, hogy a SafePal több mint 10 000 egyedi kriptopénz token és érme támogatását kínálja, ami azt jelenti, hogy egyetlen pénztárcában élvezheted az összes befektetésed.

5. Ellipal Titan

Az Ellipal Titan nem szórakozik azzal, hogy Titánnak nevezi magát. Ez a hardvertárca inkább hasonlít egy Cybertruck telefonra, mint kriptopénz tárcára. Még érintőképernyős kijelzővel is rendelkezik, hogy interakcióba léphess a kriptovalutáiddal. Az Ellipal pénztárcák air-gapped, ami azt jelenti, hogy az értékes privát kulcsodat egy teljesen elszigetelt környezetben védik, amely soha nem érintkezik az internettel.

A pénztárca egy alkalmazással párosul, hogy egy hideg pénztárca biztonságát egy meleg pénztárca funkcionalitásával szolgálja. Az Ellipal képes Ethereum tokenek és Binance Smart Chain tokenek kezelésére is – ez ritka tulajdonság!

A 4 legjobb szoftveres kriptovaluta pénztárca

1. Coinbase Wallet

A Coinbase azt szeretné, ha bárki – bárhol – könnyen és biztonságosan hozzáférhetne a kriptopénzekhez. A Coinbase a kriptopénzben látja a pénz jövőjét és a nyitott pénzügyi rendszer létrehozásának katalizátorát az egész világon.

Ma már több mint 35 millió ember bízik a Coinbase-ben több mint 100 országban, hogy kriptopénzt vásároljon, adjon el, tároljon, használjon és keressen. Ráadásul a Coinbase saját szoftveres pénztárcával rendelkezik, ami a biztonság egy újabb szintjét adja hozzá.

Amivel azonban sok Coinbase-felhasználó nincs tisztában, az az, hogy lehetőségük van a Coinbase Pro (korábban GDAX) használatára, minimális díjakkal. Ez egy nagyszerű lehetőség a középhaladó vagy haladó felhasználók számára, és az alábbiakban felvázoltam az előnyöket és hátrányokat.

A Coinbase Pro előnyei

 • A kereskedési díjak töredéke annak, amit a Coinbase-nél fizetnél
 • Részletesebb felhasználói felület és kereskedési mutatók
 • Lehetőség piaci és limitált megbízások beállítására

A Coinbase Pro hátrányai

 • Egyes felhasználók számára zavaró lehet a kezelőfelület
 • Vannak más versenytársak versenyképesebb díjakkal

A Coinbase Pro másik fontos szempontja a nagyszerű biztonság. A Coinbase Pro a platformon elhelyezett pénzeszközök 98%-át hideg tárolóban tartja, így a hackerek számára lehetetlen, hogy a felhasználók pénzeszközeinek több mint 2%-át ellopják egy online támadással.

2. Gemini

Maradj a piaci trendek élén, építsd kriptoportfóliódat és hajtsd végre kereskedési stratégiádat a Gemini könnyen használható eszközeivel. A Gemini alkalmazás az iparág vezető kriptotőzsdéje mobil és PC felhasználók számára egyaránt.

Bárhol és bármikor nyomon követheted az eszközárakat és a valós idejű piaci árakat. Az alkalmazással egyszerűen beállíthatsz árjelzéseket, így gyorsan reagálhatsz az egyes eszközök ármozgására.

Ha következetesen növelni szeretnéd kriptóállományodat, miközben átlagolod a vételi árat, ütemezhetsz ismétlődő vásárlásokat a bitcoinra és más kriptovalutákra.

A Gemini pedig kiváló kiberbiztonsági és letétkezelési megoldásokkal büszkélkedhet. Hozz létre egy ingyenes fiókot, és már 3 perc alatt megteheted az első kriptovalutádat

3. BlockFi

A BlockFi (BIA) kamatszámla lehetővé teszi, hogy kriptókamatot keress a BlockFi-nál tartott kriptodon. Regisztrálj egy számlára kevesebb mint 2 perc alatt, és még aznap elkezdhetsz kamatot keresni az általad választott kriptón. A kamat naponta keletkezik és havonta kerül kifizetésre.

A BlockFi kamatszámla nem igényel minimális betéti egyenleget ahhoz, hogy kamatot kapj. A pénzfelvételek gyakran még aznap átutalásra kerülnek, de a BlockFi legfeljebb 7 napot tart fenn az ügyfél pénzfelvételének feldolgozására.

Ezek az irányelvek a kamatszámla termék növekedésével és az ügyfelek visszajelzéseinek beérkezésével változni és javulni fognak. Nincsenek rejtett díjak, nincs minimális egyenleg, és nincs ok a várakozásra.

4. Crypto.com

A Crypto.com DeFi pénztárcája egy nem letéti tárca, amely hozzáférést biztosít a DeFi szolgáltatások teljes palettájához egy helyen. Emellett teljes körű ellenőrzést kapsz a kriptók és a kulcsok felett, és könnyedén kezelhetsz több mint 100 érmét.

Lehetővé teszi, hogy kriptókat küldj az általad preferált visszaigazolási sebességgel és hálózati díjjal. Mi több, a crypto.com egyszerűsített webes alkalmazásával közvetlenül a DeFi pénztárcájából farmolhatsz és cserélhetsz DeFi tokeneket.

A legjobb kriptovaluta pénztárca számodra

Nincs egyetlen legjobb kriptovaluta pénztárca. A legjobb kriptotárca számodra inkább attól függ, hogy mit szándékozol csinálni a kriptoddal. Ha a legbiztonságosabb módot szeretnéd a kriptopénz tárolására, az kétségtelenül egy hardveres pénztárca.

Ha biztonságos módot keresel a növekvő decentralizált pénzügyi iparággal való interakcióra, a Coinbase Wallet lehet a legjobb választás ethereum tokenek tartására. Az iparág vezető biztonságát kínálják egy olyan tárcával, amely ténylegesen kamatot hozhat a kriptotartozásaid után.

Kezdők számára, akik egyszerű és biztonságos módot keresnek a sokféle érme megvásárlására, a Gemini és a Coinbase a legjobb választás. Ha egy bonyolultabb felhasználói élményt és kevésbé drága díjakat keresel, érdemes megfontolnod a Coinbase Pro-t.

 

Kapcsolódó cikkek:

Az Oldal Tetejére